Tavuklu Çin Makarnası

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve KilicBaligi tarafından 3 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    3 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : KilicBaligi
  1. KilicBaligi

    KilicBaligi Albay Pro Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2007
    Mesajlar:
    14.051
    Beğenildi:
    6.715
    Ödül Puanları:
    238
    Lezzetli bir tarif...



    1 paket çin makarnası
    2 adet tavuk göğüs eti
    10 adet çeri domates
    8 adet yeşil soğan
    6 yemek kaşığı soya sosu
    6 diş sarmısak
    1 adet pırasa
    1 adet havuç
    1 adet yeşil biber
    1 çay kaşığı toz zencefil
    3 yemek kaşığı zeytinyağ
    Karabiber
    Tuz

    Kaynayan suya tuz koyun. Makarnayı ilave edip 5 dakika haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzün.
    Tavuk göğsünü ve sebzeleri uzun, ince şeritler şeklinde doğrayın.
    Tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın, sarmısağı ekleyin, bu karışımda tavuğu pembeleşene kadar kavurun. Tavukları süzgeçle çıkarın, tavadaki yağa sebzeleri atıp 3-4 dakika soteleyin. Üstüne tekrar tavukları koyup beraber kavurun. Soya sosu, toz zencefil, tuz ve buğday nişastası ilave edin. Makarnayı da hazırladığınız karışıma ilave edip karıştırın. Sıcak servis yapın.
     
  2. 29 Mart 2012
    Konu Sahibi : KilicBaligi
  3. hace

    hace Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Eylül 2011
    Mesajlar:
    95
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    teşekkür ederiz