Tavuklu Gül Böreği

Konusu 'Börekler' forumundadır ve naz06 tarafından 20 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    20 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : naz06
  1. naz06

    naz06 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.372
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    iç harcı:
    1 su bardağı süt,tavuk suyunu ve unu karıştırın ardından didikledğimiz tavuğu,cevizi ve yumurtayı ilave edelim.sonrada tuzunu ve karabiberini koyalım .kıvamı gelince de ateşten alalım.(cıvık muhallebi kıvamı)

    yufkaları 4 e bölerek erittiğimiz tereyağını ve sıvıyağı üzerlerine serpelim sonra iç harcını koyalım.gül şekline getirerek üzerine yumurta ve susamı sürelim

    3 adet yufka
    1 tavuk göğsü(haşlanmış,)
    1 çay bardağı ceviz
    1 su bardağı süt
    tavuk suyu
    (haşanmış göğsün suyu)
    2 çorba kaşığı un
    1 yumurta
    tuz
    karabiber
    yufkalara serpmek için:
    2 corba kaşığı tereyağ
    ve sıvı yağ

    tereyağını ve sıvığı eritelim. ve bir kapta yumurtanın sarısını ayıralım