Tavuklu Gül Börek

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Elif tarafından 26 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    26 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.147
    Ödül Puanları:
    438
    Tavukları haşlayın ve minik minik doğrayın. Soğanı ayçiçek yağı ile kavurun ve tavukları da ekleyip birkaç dakika kavurun. Baharat ekleyin ve ılıtın.
    Yufkaları tezgaha yayıp dörde bölün.
    Yumurta, erimiş yağ, süt ve yoğurdu iyice karıştırın ve her bir yufkaya bol bol sürüp bir kenarına tavukları yerleştirin, önce rulo sarın sonra da kıvırarak gül şekli verin ve tepsiye dizin.
    Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede pişirin. (ortalama 25 dakika)