Tavuklu Karnabahar Yemeği

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve EflatunSu tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EflatunSu
  1. EflatunSu

    EflatunSu Aktif Üye Üye

    Katılım:
    15 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    532
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Sağlık açısından sık yenmesi gereken karnabaharın lezzetli bir tarifi

    Karnabahar haşlanıp dalları ayırılır.
    Soğan ince kıyılır.Tavuk eti küçük kuşbaşı şeklinde doğranır.

    1 kemiksiz tavuk göğüs eti
    1 orta boy karnabahar
    2 kaşık un
    1 soğan
    1 kaşık salça
    1/2 limon suyu
    tuz
    karabiber-kimyon-kekik
    2 kaşık yağ

    Soğan yağda kavurulur.Et ilave edilir.Suyunu salıp çekince un,salça,karnabahar eklenir.En son tuz ve baharatlar ilave edilip kısık ateşte pişirilir.