Tavuklu Karnıbahar Graten

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 15 Ekim 2010 başlatılmıştır.

    15 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Alıntıdır...



    •1 adet karnabahar
    Üzeri için:
    •100 gram tavuk eti
    •2 adet soğan
    •4 diş sarımsak
    •2 adet havuç
    •1 tutam maydanoz
    •Tuz
    •Karabiber
    •Zeytinyağı
    Beşamel sos için:
    •3 çorba kaşığı un
    •3 su bardağı süt
    •Zeytinyağı
    •Tuz
    •Karabiber
    •Muskat
    Üzeri için:
    •Rende kaşar

    Karnıbaharı haşlayın. Haşlanan karnıbaharı fırın kabına alın. Soğanı, havucu ve tavuk etini küp şeklinde kesin. Tavaya sıvıyağ alın üzerine soğan, havuç tavuk etini alın ve soteleyin. Karnıbaharın üzerine tavuk etini alın.

    Beşamel sos için tencereye unu alın. Üzerine 3 su bardağı sütü ekleyin. Üzerine zetinyağı tuz, karabiber ve muskat rendesi ilave edip bir beşamal sosu hazırlayın.

    Beşamel sosu fırın kabına alın üzerine kaşar peynir ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 decelik fırında pişirin.
     
  2. 15 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148