Tavuklu kremalı makarna.

Konusu 'Makarnalar' forumundadır ve kleshtina tarafından 14 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    14 Ocak 2009
    Konu Sahibi : kleshtina
  1. kleshtina

    kleshtina Bir kedim bile yook... Üye

    Katılım:
    12 Ocak 2009
    Mesajlar:
    333
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    çiğ krema büyük marketler de daha kolay bulunur.krema bulamazsanız krema hariç tarif uygulanır en son mayonezli yoğurt sos dökülebilir.

    tavuk göğsünü suda pişirip didikleyin.
    makarnayı geniş bir tencere de pişmeye alın(ideal su makarna paketinin arkasın da yazar.)(bilmeyenler için suyun içine biraz sıvı yağ ve tuz koyun yapışmasınlar diye.)su kaynamaya başlayınca yarım subardağı kaynamış su alın.bulyonu suya atın ve eritin.

    yarım tavuk göğsü
    1 paket makarna(kelebek)
    1paket çiğ krema
    margarın ya da sıvı yağ
    maydonoz,

    makarna piştikten sonra ılık suyla süzün tencereye 1yemek kaşığı margarin koyun süzülen makarnalarıda ekleyin kavurmaya başlayın biraz kavrulunca kremayla bulyonu erittiğimiz suyu ilave edin biraz daha pişirin .(çok pişirmeyin kuru olur biraz sulu olması gerek tavukları ve maydonozu eklemeyi unutmayın :)) çook lezzetlidir yiyen bir tabak daha ister..
     
  2. 14 Ocak 2009
    Konu Sahibi : kleshtina
  3. kleshtina

    kleshtina Bir kedim bile yook... Üye

    Katılım:
    12 Ocak 2009
    Mesajlar:
    333
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    bir adet tavuk bulyon demeyi unutmuşum sakın fazla koymayın tuzdan yenilmez.
     
  4. 14 Ocak 2009
    Konu Sahibi : kleshtina
  5. SAPHIRA

    SAPHIRA Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2008
    Mesajlar:
    11.726
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    198
    ayy canım çekti valla.yapayım bari akşama :)teşekkürler tarif için