Tavuklu Krep

Konusu 'Sandviç - Kanepeler' forumundadır ve tatu tarafından 11 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    11 Kasım 2008
    Konu Sahibi : tatu
  1. tatu

    tatu Aktif Üye Üye

    Katılım:
    17 Nisan 2008
    Mesajlar:
    342
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    beşamel soslu tavuklu krep....süper bir lezzet

    3 yumurta süt tuz ve şeker, kabartma tozu, biraz sıvı yağ karıştırılır.aldığı kadar un ilave edilir.tavuk göğsü haşlanıp didiklenir.bir tencerede 2 kaşık yağ ile iki kaşık un kavrulur.üzerine 2 bardak süt eklenir.topaklar gidinceye kadar karıştırılır.

    3 yumurta
    bir tutam tuz
    bir tutam şeker
    bir paket kabartma tozu
    süt
    aldığı kadar un
    kaşar rendesi
    2 tavuk göğsü
    karabiber
    1 kutu garnitür
    sıvı yağ

    hazırladığımız hamur karışımı sıvı bir şekilde olması gerekiyor. tahin kıvamında olması en uygunudur. teflon tencere yağlanıp krepler dökülür. bu arada beşamel sos ile tavuklar karıştırılır ve üzerine karabiber tuz ve de 1 kutu garnitür eklenir.iç karışımımız hazır. şimdi bu karışımı kreplerin ortasına koyup bohça şeklinde kapatıyoruz. üzerine ise kaşar rendesi serpip fırına gönderiyoruz.afiyet olsun....
     
  2. 12 Kasım 2008
    Konu Sahibi : tatu
  3. serendip

    serendip Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Kasım 2008
    Mesajlar:
    28
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    himmmm cok severim krepi ama yapmasi zor
     
  4. 12 Kasım 2008
    Konu Sahibi : tatu
  5. serendip

    serendip Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Kasım 2008
    Mesajlar:
    28
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    gerci benim becerimden kaynaklaniyo hahahaha