Tavuklu Krep

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve nina55 tarafından 2 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    2 Aralık 2008
    Konu Sahibi : nina55
  1. nina55

    nina55 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    110
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Hanımlar biraz uğraştırıyor bu tarif ama inanın görüntüsü lezetti çok iyi..özel misafir lerinize hazırlayabilirsiniz.

    tavuk göğsünü doğrayıp haşlıyoruz sonra ince ince didikliyoruz
    yeşil mercimekleri haşlıyoruz(çok parcalanacak şekilde değil ama)
    ayrı bir kapta krep hazırlıyoruz(soğuk süt biraz tuz şeker ve unu katıp karıştırıyoruz orta kıvamda olacak)
    yeşil soğanları yıkayıp sıcak suyun içerisine batırıp çıkarıyoruz.(solacak hafifce)
    biraz kaşar rendeliyoruz.

    1 adat tavuk göğsü
    1 adat karu soğan ince doğrancak
    2 diş sarımsak(ezilcek)
    biraz yeşil mercimek
    1 çorba kaşığı un
    mısırözü yağ
    tuz, karabiber
    yeşil soğan yaprakları
    rendelenmiş kaşar peyniri

    1.soğanı mısıryağında öldürüyoruz sarımsağı ilave ediyoruz
    2.didiklediğimiz tavuk göğsünü ilave ediyoruz
    3.haşladığımız yeşil mercimeği ilave ediyoruz
    4.tuz,karabiber, ilave edip iyice karıştırıyoruz
    5.hazırladığımız krep harcını bir kepce alıp teflon tavada orta ateşte pişiriyoruz..
    6. pişirdiğimiz kreplere harcımızı paylaştırıyoruz., ve bohça şekli veriyoruz.
    7.kreplerin uçlarını yeşil soğan yapraklarıyla bağlıyoruz.
    8.Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırın tepsisine alıyoruz.
    175 derecede üzereindeki kaşar eriyene kadar fırınlıyoruz.
    hmmm ...afiyet olsun