Tavuklu mantı

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve undomiel tarafından 10 Mayıs 2010 başlatılmıştır.

    10 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : undomiel
  1. undomiel

    undomiel Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.377
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    148
    Annemin özel yemeği :)

    Kulak memesinden sert hamur yapılıyor (hamurun sertçe olması önemli),
    Bu hamuru dört parçaya bölüyoruz
    Her bir parçada bıçak sırtı kalınlığında yufka açıyoruz,
    Normal kıymalı mantıdaki gibi kare kare kesip, katlarken karelerin iki ucunu sıkıp ortada küçük bir havuzcuk oluşturacak şekilde, ortaya doğru birleştiriyoruz.
    Bu mantıcıkları yağladığımız tepsiye sıkı sıkı diziyoruz, üzerine de fındık kadar birkaç yerine yağ (doymamış yağ oranı yüksek, trans yağ oranı düşük- Becel veya muadili -Erkan Bey kızmasın:)) parçaları koyup sıcak fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
    Fırından çıkan mantıcıklar çıtır çıtır oluyor, bunları kapalı bir kap içerisinde 3-4 hafta kadar saklayıp dilediğiniz zaman pişirebilirsiniz.

    Hamur İçin;
    Un
    Tuz
    Su
    Kulak memesinden sert hamur yapılıyor (hamurun sertçe olması önemli),

    Haşlamak için;

    1 paket kemikli göğüs
    Yeterince su
    Tuz

    Haşlamak için;

    1 paket kemikli göğüs
    Yeterince su
    Tuz

    Tavuğumuzu güzelce haşlıyoruz
    Haşlanmış tavuğun etlerini küçük parçara ayırıyoruz
    Tavuk suyunu ise ya rı yarıya normal su ile karıştırıp, kaynadıktan sonra biraz tuz ilave edip, mantıcıkları yumuşayana kadar haşlıyoruz.

    Servis önerisi
    Mantıyı tavuk suyundan da ilave ederek tabaklara alıp, yanına haşlanmış tavuk parçaları ile servis ediyoruz. Üzerine karabiber.
    Kaşıkla yiyin:)

    Afiyet olsun...
     
  2. 18 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : undomiel
  3. backwood

    backwood Sakin ol şampiyon!!! Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    5.169
    Beğenildi:
    31
    Ödül Puanları:
    153
    çok farklı birşeye benziyor denemek lazım annenizin ellerine sağlık
     
  4. 18 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : undomiel
  5. undomiel

    undomiel Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.377
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    148
    teşekkür ederim.. mutlaka tavsiye ederim. müthiş bir lezzet oluyor :KK66:
     
  6. 19 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : undomiel
  7. leadangel

    leadangel Tuğkanın annesi Üye

    Katılım:
    22 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    2.015
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    146
    cnm bursalımısın bizimde sürekli yaptığımız mantıdır bursa mantısı diye bilinir çok severim çokta yaparım birde nohut koyarım cnm tavuk ilave ederken nohutta ilave ederim miss olur misss deneyen herkese afiyetler olsun cnm çekti çok
     
  8. 24 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : undomiel
  9. loneliness

    loneliness Rabbime şükürler olsun Üye

    Katılım:
    2 Nisan 2008
    Mesajlar:
    2.466
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    ben de çok severim. evet bursada yapılır. diğerleri pek bilmez. hatta biz tepsiyi direk ocağın üzerine otuttururuz. üzerine tavuklu su döküp, üzerine başka bir tepsiyle kapatıp öyle haşlarız.sini mantısı da denir bu yüzden.