Tavuklu Patatesli Bezelye Yemeği

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve KapRis tarafından 5 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    5 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : KapRis
  1. KapRis

    KapRis Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    676
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Yapılışı

    Soğanı ve sarımsağı soy ve ince ince kıy.
    Sıvı yağı tencereye koyup soğanları kavurmaya başla.
    Soğanlar tam pembeleşmeden önce kıymayı ekle ve güzelce kavur.
    Tuzu da ekle. soyulmuş ve küp küp kesilmiş patatesi, havucu, sarımsakları tencereye ekleyin.(Eğer bu yemeği tavuklu yapıyorsanız tavuğu suda haşlayın ve irice doğrayın.Sebzelerle tencereye simdi ekleyin)
    2-3 bardak su ile inceltilmiş salça ve kırmızı tozbiber ilave ederek önce 10 dakika yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan 5 dakika sonrada kısık ateşte 20-25 dakika pişir.(patatesin cinsine göre suyunu daha fazla yada az çekebilir. Bu yüzden siz suyunu yinede bir kontrol edin.Eğer az ise kaunamis biraz sıcak su üzerine ilave edebilirsiniz.)
    Pişirirken bir kere yemeği karıştır.
    Afiyet olsun