Tavuklu tart

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve MATMAZEL87 tarafından 13 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    13 Nisan 2009
    Konu Sahibi : MATMAZEL87
  1. MATMAZEL87

    MATMAZEL87 kızını büyütmekte... Üye

    Katılım:
    8 Nisan 2009
    Mesajlar:
    2.895
    Beğenildi:
    27
    Ödül Puanları:
    148
    5 çayı içinn



    su bardağı yoğurt 250 gr. margarin (oda sıcaklığında yumuşamış) 1 paket kabartma tozu Yarım limonun suyu Yarım bardak sıvıyağ 8 su bardağı un 1 adet yumurtanın sarısı 1 çay kaşığı tuz İçi için: 2 adet haşlanmış tavuk göğüs eti 3 yemek kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş) 1 su bardağı bezelye 2 yemek kaşığı mısır 1 yemek kaşığı tereyağ 3 yemek kaşığı hazır çiğ krema 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı süt 1 su bardağı tavuk suyu 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz

    Yoğurma kabına margarin, yoğurt, sıvıyağ, limon suyu ve tuz koyup karıştırın.
    • Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur tutun.
    • Hamuru 20 dakika dinlendirin.
    • Tereyağını eritin, un ilave edin, pembeleşene kadar kavurun.
    • Tavuk suyu, süt, karabiber ve tuz koyup karıştırarak pişirin.
    • Kaynamaya başlayınca içine küçük küçük doğradığınız tavuk göğüs etini, bezelye ve mısırı koyup ocağı kapatın.
    • Soğuduktan sonra kaşar peyniri ve krema ilave edin.
    • Hamurdan 2 adet eşit beze yapın.
    • İlk hamuru tart kalıbına, kenarlarından yükselterek yerleştirin.
    • Hazırladığınız içi, kalıba yayın.
    • İkinci hamuru tartın üstüne yerleştirin ve baklava şekli vermek için bıçakla yüzeyinden çizin.
    • Yumurta sarısı sürüp 175 derecelik fırında 25 dakika pişirin.