Tavuklu ve Mantarlı Krep Ruloları

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve turkolog2009 tarafından 7 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

    7 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : turkolog2009
  1. turkolog2009

    turkolog2009 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2010
    Mesajlar:
    121
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Öncelikle bu benim Kadınlar Kulubüne eklediğim ilk tarifim.Aslında pek çok kişi tarafından bilinen bir tarif.Ancak herkes damak tadına göre değişik versiyonlarını yapabilir.Geçen gün eşimle Mado'da oturduk,oradaki menüde eşim bu yemeği görünce tutturdu bana bundan yap diye:)Bende kendimce bu tarifi denedim.Sonuç güzel oldu.

    Krep Hamuru için:
    Aslında ben artık krep hazırlarken göz kararı yapıyorum.Alıştım sanırım.Ancak şu ölçülerle de yapılırsa olur.
    Yarım litre süt
    1 Yumurta
    8-9 kaşık un
    tuz
    Ben ayrıca krep hamuruna yarım paket kabartma tozu ya da bir fiske karbonat koyuyorum.
    İç Harcı İçin:
    Yarım kilo tavyk göğsü
    Bir paket mantar(400-500 gr kadar)
    Yarım kutu krema ya da yarım çay bardağından biraz fazla süt
    Soya sosu(2 yemek kaşığı kadar)
    Kekik,kırmızı biber,kara biber,tuz ve arzu edilen diğer baharatlar



    Öncelikle krep hamurumuzu hazırlıyoruz.Bütün krep malzemelerini çırpma kabına alıp,mikserle çırpıyoruz.Kıvamını kepçe ile ölçebiliriz.Kıvamı boza gibi olacak,ne çok yoğun ne çok sıvı.Kreplerimizi tavamızda güzelce pişiriyoruz.İsterseniz krepleri yağlayabilirsiniz.Daha yumuşak olması açısından.
    Daha sonra mantarların saplarını ayırıp baş kısımlarını doğruyoruz.Onları tencereye alıp sularını salıncaya kadar pişiriyoruz.Sonrasında kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini koyup arada karıştırarak pişiriyoruz.Sulu olması gerekli.Ayrıca su koymuyoruz.Suyunu da çektirmiyoruz.Tuzunu ve baharatlarını ekleyip,soya sosunu da koyuyoruz.En son kremasını-ki ben evde yoktu süt koydum-ekleyip biraz daha pişiriyoruz.Sonra kreplerin bir köşesine harçtan koyup sarma sarar gibi sarıyoruz.Yağlanmış borcama dizip açılmasın diye baş kısımlarına birer tane kürdan saplıyoruz.Üzerlerine birer kaşık tavuğumuzun suyundan döküp,tavukla mantarı pişirdiğimiz tencereye bir tane büyük boy domatesi rendeleyip,biraz pişiriyoruz.İçine kekik ve tuz atıp,ruloların üstüne birer kaşık koyuyoruz.Fırına verip domateslerin rengi değişene kadar pişirip,en son çıkarmadan önce birer dilim kaşarı üstlerine koyup kızarmasını bekliyoruz. En son tabaklarımıza koyup afiyetle hapur hupur yiyoruz:)
    Sizlere de tarifimi okuduğunuz için teşekkür etmeyi unutmuyorum tabi ki:)
     
  2. 7 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : turkolog2009
  3. turkolog2009

    turkolog2009 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2010
    Mesajlar:
    121
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 7 Temmuz 2010
  4. 7 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : turkolog2009
  5. turkolog2009

    turkolog2009 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2010
    Mesajlar:
    121
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
  6. 7 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : turkolog2009
  7. Gezgin..

    Gezgin.. Canıma Can Kattın!!... Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.553
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    Oy oy oyy! Ellerine saglik canim,mukemmel birsey oldugu kesin,denicem mutlakaopuyorumnanaktan
     
  8. 8 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : turkolog2009
  9. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    :asigim:Türkolog,aramıza hoşgeldin gülüm.
    Önce beyti kebap,ardında sufle
    Şimdi çok sevdiğim,bayıldığım bir tarifle..

    :1hug:

    Enfes bir giriş oldu bence..
    Ellerine,gönlüne sağlık,afiyetler olsun sizecokacimcoook
     
  10. 8 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : turkolog2009
  11. turkolog2009

    turkolog2009 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2010
    Mesajlar:
    121
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Sevgili Gezgin,
    Tarifi beğenmene sevindim.Gerçekten lezzetli bir tarif.Börek gibi değil adeta bir ana yemek.Güzel yorumun için teşekkür ederim.Afiyet olsun:)
     
  12. 8 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : turkolog2009
  13. turkolog2009

    turkolog2009 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2010
    Mesajlar:
    121
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Sevgili Libyana çok teşekkür ederim.Tarifleri beğenmen beni çok mutlu etti:dance:Senden tam not almak çok güzel!İşte,bende elimden geldiğince birşeyler denemeye çalışıyorum.İnşallah bundan sonra denediğim ve beğenilen tariflerimi resimleyip buraya eklerim:)
     
  14. 9 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : turkolog2009
  15. Gezgin..

    Gezgin.. Canıma Can Kattın!!... Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.553
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146

    Rica ederim canim benim,mukemmel goruntusu var,denemek istiyorum en kisa zamanda,firsatim olursa burada paylasirim...opuyorumnanaktan
     
  16. 9 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : turkolog2009
  17. ozde-01

    ozde-01 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    753
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Elinize sağlık.
    Krebe bayılırım.
    Bunu da deneyeceğim.
     
  18. 15 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : turkolog2009
  19. turkolog2009

    turkolog2009 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2010
    Mesajlar:
    121
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Denemenizi tavsiye ederim,inşallah beğenirsiniz.Bu arada ben krepleri biraz kalın yapmışım,daha ince olursa daha güzel olur.