Tavuklu yufka böreği

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Elif tarafından 15 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    15 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    Tarif selen_34 üyemize ait olup eski yemek forumundan bu formata taşınmışdır.



    3 adet yufka
    Haşlanmış tavuk
    bezelye
    Havuç
    yoğurt
    tereyağı

    Tavuğu haşlıyorum ve küçük küçük parçalara ayırıyorum. Haşlama suyu ile fırın tepsisine yaydığım 1.yufkayı ıslatıyorum.kenarlarını katlıyorum ki tepsinin şeklini alıyor. 2. ve 3. yufkayı da ıslatıp üst üste koyup fırında kızartıyorum. Kızaran yufkaları çıkartıp tekrar üzerine tavuk suyu gezdiriyorum ve ortasına hazırladığım pişmiş havuç-bezelye ve tavuğu (isteğe göre baharat katabilirsiniz) yayıyorum. hamuru rulo şeklinde getirip 3 parmak genişliğinde kesip borcama (kesik yerleri üste gelecek şekilde) dizip tekrar fırına veriyorum.Hafif kızarıp fırından çıktıkdan sonra borcamdaki boşluklara kaşıkla yoğurt koyuyorum. Ayrı bir yerde kızdırdığım tereyağı ve pul biberi fazlası yoğurtların üzerine gelecek şekilde böreklerin üzerinde gezdiriyorum.
    Hepsi bu. Sıcak servis yapılması lazım. Afiyet olsun.
    Böreğin harcını sebze ilede yapabilirsiniz. Ispanaklada çok güzel oluyor. İftar sofranızda çeşit olabilir