Tavuklu Zarf Böreği-Resimli

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Elif tarafından 15 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    15 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.609
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    3 Yufka
    3 Yumurta
    1 Yumurta Sarısı
    1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
    İç Malzemesi:
    1 Tavuk Göğüs Eti
    100 gr Ceviz İçi
    Karabiber , Tuz

    Bir kapta 3 yumurta ve sıvıyağı boza kıvamına gelinceye kadar çırpın.Yufkalardan birini tezgahın üzerine yayın.Yumurtalı karışımın bir kısmıyla yufkayı ıslatın.
    Diğer yufkayı üzerine yayın ve tekrar ıslatın.Üçüncü yufkaya da aynı işlemi uygulayıp yufkanın yuvarlak kenarlarını ortada birleştirerek kare şekli verin.
    Diğer tarafta tavuğu haşlayın.Etlerini küçük parçalara bölün.Kıyılmış ceviziçi,tuz ve karabiberle harmanlayın.
    Kare haline gelen yufkanın üzerine tavuklu harcı yayın.Karşılıklı dört köşeyi üst üste bindirmeden ortada birleştirerek zarf şekli verin.
    Tepsiye yerleştirerek keskin bir bıçak yardımıyla yufkaları zedelemeden kat yerlerinden eşit üçgen parçalara bölün.Üzerine yumurta sarısı sürerek orta ısıdaki fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
    Sıcak servis yapın.Dilerseniz üzerine çörek otu da serpebilirsiniz.
    kaynak:maksimum.com
     
    Son düzenleme: 23 Şubat 2011
  2. 8 Aralık 2011
    Konu Sahibi : Elif
  3. ozibozi

    ozibozi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2011
    Mesajlar:
    87
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    ellerinize sağlık