Taze börülce salatası

Konusu 'Salatalar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    24 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    Bu salata, limon suyu veya sirke yerine mevsimi ise koruk suyu ve dövülmüş birkaç diş sarımsak ile de çok güzel olur.



    500 gram börülce
    1 adet irice domates
    1 fincan zeytinyağı
    1 adet limon suyu veya 1 fincan sirke
    Yeterince tuz.

    Çok taze yarım kilo yeşil börülce başlarından ayıklanır. Fazla uzun değillerse öylece, uzunlarsa ortalarından bölünür, yıkanır.
    Bir tencereye domates bütün olarak ve fasulyelerin ortasına gelmek üzere konur. Üzerine basacak kadar su ve tuzu katılarak börülceler pişinceye kadar ateşte tutulur.
    Ateşten indirilir, ılımaya bırakılır.
    Börülceler tencereden alınır, yıkanır, servis tabağına yerleştirilir.
    Domatesin kabuğu soyulur. Limon suyu veya sirke, zeytinyağı, biraz da tuz katılarak hepsi birlikte güzelce ezerek karıştırılır. Servis tabağındaki börülcenin üzerine gezdirilir. Servis yapılır.