Taze faslye (tarif ebru all dan )

Konusu '* Bebeklere Özel Menü' forumundadır ve ChoqSeqeR tarafından 1 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

    1 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : ChoqSeqeR
  1. ChoqSeqeR

    ChoqSeqeR hayırlısını nasip et ALLAHım Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    6.029
    Beğenildi:
    1.145
    Ödül Puanları:
    238
    taze fasülye

    hiçbirşey

    3 - 4 tane taze fasülye
    1 kaşık yeşil veya kırmızı mercimek
    1 küçük soğan
    1 küçük patates
    1 domates rendesi

    yapıılışı:
    az yağda soğanlar kavrulur üzerine domates rendesi dökülp kavrulur 2 bardak su eklenir mercimek ve bulgur katılır, sonra çok küçük parçalar halinde doğranmış patates ve teze fasülyeler eklenir tencerenin ağzı kapatılır pişene kadar kaynatılır...
    ben düdüklüde pişirdim 20 dk da oldu
    üzerine yağda nane kavrulup dökülebilir....
     
  2. 1 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : ChoqSeqeR
  3. EU1

    EU1 Guest

    teşekkürler canım paylaşımın için...
    yalnız ; yağda soğanı kavuruyoruz üzerine domates ilave ediyoruz vs.
    bizler için bir tarif sandım ben kaydirigubbakcemile3
     
  4. 1 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : ChoqSeqeR
  5. ChoqSeqeR

    ChoqSeqeR hayırlısını nasip et ALLAHım Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    6.029
    Beğenildi:
    1.145
    Ödül Puanları:
    238
    yok canım azıcık yağ katıyoruz çok değil yani artık bizim yemeklerimiz gibi yemeye alışmaları gerek yavaş yavaş onur çok severek yedi artık 9 aylık ama siz biraz daha bekleyebilrisiniz bunlardan vermek için
     
  6. 3 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : ChoqSeqeR
  7. EU1

    EU1 Guest

    Canım; benim bildiğim kadarıyla, 1 yaşından sonra çocuklar aile sofrasından, evde pişen yemeklerden yemeğe başlayabilir..
    o nedenle; uzun bir süre daha bu tarz ; yağın kızdırıldığı, soğanlı, tuzlu, salçalı şeyleri vermeyi düşünmüyorum ben a.s.
     
  8. 5 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : ChoqSeqeR
  9. ChoqSeqeR

    ChoqSeqeR hayırlısını nasip et ALLAHım Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    6.029
    Beğenildi:
    1.145
    Ödül Puanları:
    238
    anladım canım sen bilirsin
     
  10. 7 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : ChoqSeqeR
  11. anka_misali

    anka_misali Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Ekim 2008
    Mesajlar:
    10.924
    Beğenildi:
    4.432
    Ödül Puanları:
    238
    sağol fatmacım tarif için...

    soğanı ben şöyle veriyorum....

    sebze çorbasına falan bütün atuıyorum... pişince çıkarıp çöpe atıyorum...

    soğan, pırasa, domates bunları verebiliriz artık.. ama domatesler çıkmadı henüz sanırım...
     
  12. 7 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : ChoqSeqeR
  13. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Çok sağlıklı olması gereken bu sanırım.
     
  14. 7 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : ChoqSeqeR
  15. ChoqSeqeR

    ChoqSeqeR hayırlısını nasip et ALLAHım Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    6.029
    Beğenildi:
    1.145
    Ödül Puanları:
    238
    ben de sebze çorbasının mercimek çorbasının içine atıyorum pişince hepsini süzgeçten geçiriyorum atılmasına gerek olduğunu düşünmüyorum soğanın soğan doğal antibiyotik
     
  16. 15 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : ChoqSeqeR
  17. gnydn64

    gnydn64 serapgnydn.blogspot Üye

    Katılım:
    18 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    4.884
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    146
    eline sağlık şeker
    soğanı bende kullanıyorum
    ipeğin yemeklerinde
    ayrı güzel bi tat veriyo
     
  18. 23 Haziran 2009
    Konu Sahibi : ChoqSeqeR
  19. cansxixnsen

    cansxixnsen ^^anasının kuzusuu^^ Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.038
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    çok güzel teşekkürler paylaşımınız için :)