taze fasülye kavurması (resimli)

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve bebisim52 tarafından 18 Ekim 2009 başlatılmıştır.

    18 Ekim 2009
    Konu Sahibi : bebisim52
  1. bebisim52

    bebisim52 Tüm varlığım kızımmm... Üye

    Katılım:
    7 Aralık 2007
    Mesajlar:
    4.903
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    148
    değişik bir tat.

    fasülyeler ayıklanıp yıkanır.ve küçük küçük kırılır.

    1 kilo taze fasülye
    2 adet soğan
    2 adet yumurta
    tuz
    istenilen baharatlar.

    fasulyeler düdüklü tencerede 10-15 dk tuzlu suda haşlanır.sonra bir süzgeçe boşaltılıp parça parça avuç içine alınıp iyice sıkılır.suyunu elinizle sıkarak atın.soğanlar yemeklik doğranıp kavurulur.içine 2 yumurta kırılıp iyice karıştırılır.sonra sıkılıp suyu gitmiş fasulyeler konur.baharatlarla tat verilir.5-10 dk kavurulur.
    afiyet olsun.
     
  2. 18 Ekim 2009
    Konu Sahibi : bebisim52
  3. bebisim52

    bebisim52 Tüm varlığım kızımmm... Üye

    Katılım:
    7 Aralık 2007
    Mesajlar:
    4.903
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    148
    resim hala yüklenmedi birazdan resim geliyo arkadaşlar.
     
  4. 18 Ekim 2009
    Konu Sahibi : bebisim52
  5. bebisim52

    bebisim52 Tüm varlığım kızımmm... Üye

    Katılım:
    7 Aralık 2007
    Mesajlar:
    4.903
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
     
  6. 23 Ekim 2009
    Konu Sahibi : bebisim52
  7. seher yeli

    seher yeli Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2007
    Mesajlar:
    777
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    biz bunun üzerine sarmısaklı yoğurtta dökeriz güzel olur
     
  8. 23 Ekim 2009
    Konu Sahibi : bebisim52
  9. bebisim52

    bebisim52 Tüm varlığım kızımmm... Üye

    Katılım:
    7 Aralık 2007
    Mesajlar:
    4.903
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    148
    hiç sarımsalı yoğurtlu denemedim ama denerimbende yalnızyumurta kırıyormusunuz yine
     
  10. 24 Ekim 2009
    Konu Sahibi : bebisim52
  11. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Canısı
    Ellerine sağlık ..
    Harika görünüyor..
    Biz bunu turşu ile yaparız..Enfes olur..
    Asla hayır denmeyecek bir lezzet...

    Hımmmm bayıldım..
    Emeğine sağlık..

     
  12. 2 Kasım 2009
    Konu Sahibi : bebisim52
  13. nazz81

    nazz81 artık mutluyum Üye

    Katılım:
    9 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    2.650
    Beğenildi:
    110
    Ödül Puanları:
    153
    bayılırım fasulye kavurmasına sık sık yaparımopuyorumnanaktan
     
  14. 2 Kasım 2009
    Konu Sahibi : bebisim52
  15. kuzuzuzubambino

    kuzuzuzubambino Anne Şeni Çok Şeviyom.... Pro Üye

    Katılım:
    13 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.499
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    148
    Bayılırım fasulye kavurmasına ellerinize sağlık a.s.
     
  16. 2 Kasım 2009
    Konu Sahibi : bebisim52
  17. bebisim52

    bebisim52 Tüm varlığım kızımmm... Üye

    Katılım:
    7 Aralık 2007
    Mesajlar:
    4.903
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    148

    teşekkür ederim arkadaşlar sağolun
     
  18. 2 Kasım 2009
    Konu Sahibi : bebisim52
  19. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    böylesini hic denemedim
    fakat denemek isterim
    cünkü taze fasülye yemegini ne yazikki sevmiyorum ve yemiyorum
    bizim burda migroslarda
    fasülyenin kurutulmus hali var
    onlari islatip sonrada salcayla kavuruyoruz ve ben bayiliyorum
    ellerine saglik canim