Taze Fasülye Turşusu

Konusu 'Turşular' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    Fasulyelerin baş ve uç kısımları bıçakla kesilip, varsa kılçıkları ayıklanır. Kaynamakta olan suya atılıp 2-3 dakika haşlanır. Soğuk su içinde soğutulur. Turşu kabına konulurken sarımsak, limon ve soğan dilimleri ve isteğe göre çeşitli baharat ilave edilir,
    Üzerine baskı konduktan sonra %6 tuzlu salamura ile doldurulur.
    Diğer işlemler patlıcan turşusundaki gibi yapılır.
    Fasulyenin haşlanarak sade turşusu yapıldığı gibi, diğer malzemelerle birlikte, haşlanmadan da turşu yapımında kullanılabilir.
     
  2. 14 Haziran 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. safi.naz

    safi.naz Popüler Üye Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2008
    Mesajlar:
    138
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    108
    fasülye turşusu kurulup turşu kıvamına geldiğinde sade soğanla veya kavrulmuş soğanla pişirilmiş domatesle sosuyla kavurup, mısır ekmeğiyle yemenizi tavsiye ederim.