Taze fasülye

Konusu 'Arşiv' forumundadır ve ASSKIM tarafından 2 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    2 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : ASSKIM
  1. ASSKIM

    ASSKIM sadece KIZIM için:) Üye

    Katılım:
    18 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.304
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    106
    taze(yeşil)fasülyeyi nasıl yapıyorsunuz yaa........:1no2:
    ben yuksek ateste yapıyorum olmuyor kısık ateste yapıyorum olmuyor anlamadım ya nasıl pişirecegim pişmiyor....:eek:
    açık açık anlatırmısınız.....
    şimdiden teşekkürler......a.s.
     
  2. 2 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : ASSKIM
  3. Saruboceq

    Saruboceq İki Kız Annesi :) Pro Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    12.405
    Beğenildi:
    101
    Ödül Puanları:
    198
    aldığın fasülye çok mu kartki canım olmuyor..
    yemekleri hep kısık ateşte pişiririm ben.
    harlı ateşte yanık kokusu oluyor yemeklerde.
    nasıl tarif istiyorsun sen sor ben söyleyeyim..
     
  4. 2 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : ASSKIM
  5. ASSKIM

    ASSKIM sadece KIZIM için:) Üye

    Katılım:
    18 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.304
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    106
    taze alıyorum hep secıyorum bıle....
    ama bende anlamadım....evdekıler yıyıyor bişi demıyorlar benım hosuma gıtmıyor yaa.....
    tarife gelince hepsinide söyle yaparım ben degişik tarıfler iyi oluyor.....
    bu arada tesekkur ederım....
     
  6. 2 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : ASSKIM
  7. Saruboceq

    Saruboceq İki Kız Annesi :) Pro Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    12.405
    Beğenildi:
    101
    Ödül Puanları:
    198
    bak taze fasülyeyi ben kırıp sonrada 2 ye kıydıktan sonra biraz suda bekletiyorum..(güzelce yıkadıktan ve kumunu attıktan sonra)
    yayık tencere de daha iyi piştiği için fasülyeyi elimle alıp direk koyuyorum..
    üzerine kıyılmış soğanı atıyorum..
    onun üzerinede küp küp doğranmış domatesi..ve ne kadar salça istiyorsam salçayı.
    tuz,karabiber ve bir çay kaşığıda şeker koyuyorum.
    en sonda zeytinyağı koyup harlı ateşte bir kere kaynatıyorum..
    yani fasülye altta diğerleri üstte oluyor..
    altını kısıyorum..
    durumuna göre rengi sararmaya başlayınca güzelce bir karıştırıyorum..
    kaynamış su koyuyorum ki az su zeytinyağlıda herzaman daha lezzetli.
    kısık ateşte kapağını açmadan pişiriyorum..
    bir iki kere en fazla alt üst ediyorum..
    sonrada altını kapatıp demlenmesini bekliyorum..
    soğuduktan sonrada borcama alıyorum..
    işte bu kadar..
     
  8. 2 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : ASSKIM
  9. ZuZuu

    ZuZuu kelebeğimm koynumda Üye

    Katılım:
    15 Aralık 2007
    Mesajlar:
    7.335
    Beğenildi:
    79
    Ödül Puanları:
    153
    hayatım düdüklü tencerede 10 dakkada lokumm gibi oluyo...çok da lezzetli oluyo..uzun süre kaynamadığı için lezzeti de gitmiyo..
     
  10. 2 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : ASSKIM
  11. BenUgurBocugu

    BenUgurBocugu CEYİS BAKANI:) Pro Üye

    Katılım:
    5 Ocak 2008
    Mesajlar:
    68.759
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    298
    fasulyeyı asla elınle koprma bıcak yarımıyla duz olmuycak sekılde kes
    sonra tencereye sıvı yağ soğan koy kavur ardından bıber domates(cok fazla deıl salca var )sonra salca koy kavur ardından fasulyeyı koy bellı sure kavur haslansın dırek su asla dokme sonra 10 dk sonra uzerıne TUZ KARABIBER SARIMSAK kesnlıkle cok guzel tat verıyo ıstersen havucta doğra pişrmeye basladın andan bu ana kadr yuksek ateste yap bu evreden sonra ksık ateste devam et kendınce pıssın arad karıstr
    afıyet olsun
     
  12. 4 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : ASSKIM
  13. ASSKIM

    ASSKIM sadece KIZIM için:) Üye

    Katılım:
    18 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.304
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    106
    cok tesekkur ederım hepınıze sagolun.....
     
  14. 5 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : ASSKIM
  15. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Kısık ateşte yapıyorum harika oluyor, canım çekti şimdi...
    Zeytinyağlıları soğuk yiyenleri alkışlamak istiyorum, ben hiç soğuk yiyemem, sıcak olmalı.
     
  16. 5 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : ASSKIM
  17. deniz33

    deniz33 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Nisan 2007
    Mesajlar:
    51
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    canım taze fasülye pişirmek en kolay iştir...a.s


    tencerenin altına soganları üzerine fasülyleri en üstünede domates rendele..yagını şöleee bi gezdir üstüne....a.s
    1 diş sarımsak bide 1 kesme şeker at.tuzunu pişene kadar koyma.tuz sıkar ve pişmesini geçiktirirr.
    Bir de püf noktası su koyma domatesin suyunla pişsin.gerekirse bi çay bardagı kadar ekle yada sulu seviyorsanız piştikten sonra su koy..a.s

    afiyet olsun..a.s.
     
  18. 5 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : ASSKIM
  19. incisu

    incisu Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    1.291
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    bende duduklu tencerede yaparım hemencecık pısıverıyor
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.