Taze fasülye

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 8 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    8 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    İlk olarak taze fasulyeleri ayıklamadan yıkarız.Ayıkladıktan sonra küçük parçalar yüzünden yıkamak daha zor oluyor.Bıçakla önce diklemesine sonrada ortadan keseriz.
    Sonra soğanları eğer rondonuz varsa rondoda, yoksa elde, ufak ufak doğrayın.Doğradığınız soğanları bir tencereye koyup üzerine 1-2 diş sarımsağıda küçük küçük doğrarıp yağda öldürün.Sonra yıkanmış süzülmüş et yada kıyma
    eklenir ve altı açılarak sürekli olarak karıştırılır. Etlerin rengi kırmızıdan pişmiş et rengine dönene kadar, yani yaklaşık 5-10 dakika kadar pişirilir (kavrulur) ve içerisine 1 çorba kaşığı salça eklenir. Burada salça ile birlikte 1-2 tane domatesi rondoda parçalayıp ekleyebilirsiniz,soslu yemek sevenler için güzel oluyor.Sonra kırılmış ve ikiye ayrılmış fasulyeler eklenir ve iyice karıştırılır. Ocağın altını kısın.Sonra fasulyelerin üzerini domates dilimleriyle örtün.Böylece fasulyelerin rengi sararmaz.
    Domateslerin üzerine tuz ve kırmızı biberi de ekledikten sonra (karıştırmayın) 2 su bardağı suyu da ekleriz yaklaşık 30-40 dakika kadar çok kısık olmayan bir ateşte pişiririz.Afiyet olsun!
     
  2. 27 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. 123m

    123m Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Kasım 2008
    Mesajlar:
    1.183
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    elifim ya bişey soracam yardımına ihtiyacım var kuru fasülye taze fasülye nohut tarzı yemekleri yaparken 2 saatte pişiremiyorum.bir türlü pişmiyor bendemi sorun var tam olarak nasıl yapabilirim lütfen yardım illaki düdüklü tenceremi almam lazımm