Taze Fasulyeli Bulgur Pilavı

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve Ultraviyole tarafından 6 Eylül 2010 başlatılmıştır.

    6 Eylül 2010
    Konu Sahibi : Ultraviyole
  1. Ultraviyole

    Ultraviyole Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    633
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    Tencerenize yağı, ince doğranmış soğan ve sarmısağı koyun. Hafif pembeleştirin ve parmak kalınlığında doğradığınız taze fasulyeleri ekleyin, biraz da su ekleyip fasulyeler yumuşayıncaya kadar kavurun. Ayıklayıp yıkadığınız bulguru, kaynar suyu, tuz ve taze karabiberi ekleyin, tencerenin kapağını kapatın. Çok kısık ateşte, tamamen suyunu çekene kadar pişirin. Ateşten aldıktan sonra ince kıyılmış nane ya da dereotunu ekleyip biraz dinlendirin ve servis yapın.

    Pilavı yapacağınız tencereyi her zaman teflon olarak tercih etmelisiniz, altının tutmaması için süperdir.

    * 1.5 su bardağı pilavlık bulgur
    * 2.5 su bardagı kaynar su
    * 300 gr. doğranmış taze fasulye
    * 1 baş kuru soğan
    * 2 diş sarmısak
    * 3 yemek kaşığı zeytinyağı
    * 1 demet nane ya da dereotu
    * Tuz
    * Taze çekilmiş karabiber

    Fasulye ve bulgurun uyumuna bayılacaksınız.
     
  2. 8 Eylül 2010
    Konu Sahibi : Ultraviyole
  3. parpari

    parpari Yeni Üye Üye

    Katılım:
    22 Nisan 2010
    Mesajlar:
    103
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    eşimin en sevdiği pilav bu sıklıkla yaparım. paylaşımın için sağol