Taze Fasulyemi Ve Dolmalık Biberlerimi Nasıl Değerlendirebilirim???.... :( . . .

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve Gezgin.. tarafından 1 Mayıs 2010 başlatılmıştır.

    1 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : Gezgin..
  1. Gezgin..

    Gezgin.. Canıma Can Kattın!!... Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.553
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146

    Hayırlı akşamlar... yerimseniben
    Düşünmekten sıkıldım size sormak istedim.. Ben yeni evliyim ve yemek yapmayı çok seviyorum cokacimcoook yurt dışına gelin geldiğim için her dk annemide arayıp soramıyorum bilmiyorumkismile ..Demeden geçemiyeceğim,bu yemek derdi çok garipmiş,annemi şimdi çok iyi anlıyorum,hergün ne pişiricem diye düşünmek....:bbo:

    Eşim sağolsun iki kişi olmamıza rağmen aşka gelip o kadar çok taze fasulye ve dolmalık biber almış ki,nerede ise bir kaç gün her öğün onları yiyeceğiz...kaydirigubbakcemile2 Dolapta durduğu zamanda iyi olmuyor malum....
    Bende devamlı fasulyenin yemeğini yapıp yemektense,yada devamlı dolma yapmaktansa sizlerin bildiği değişik,farklı tarifleri denemek istiyorum,böylelikle fasulyeden de dolmadan da bıkmayız kaydirigubbakcemile3
    Çok seviyorum ama işte her gün olmuyorbilmiyorumkismile klasik tariflerden sıkıldım,farklı tatlar denemek istiyorum....
    Yardımcı olursanız çoook sevinirim,ne yapabilirim ???... Ne önerirsiniz???...:uhm:
    Beni bu dertten kurtarırsanız çok sevinicemmopuyorumnanaktan....
     
  2. 1 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : Gezgin..
  3. MaviEge

    MaviEge DENİZCİM VE BİRİCİK KIZLARIM Üye

    Katılım:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    4.533
    Beğenildi:
    28
    Ödül Puanları:
    148
    dondurucuya atabilirsin , daha sonra kullanmak üzere
     
  4. 1 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : Gezgin..
  5. Gezgin..

    Gezgin.. Canıma Can Kattın!!... Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.553
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    Canım ya dondurucuda da var kavrulup hazırlanıp konmuş fasulyemkaydirigubbakcemile3
     
  6. 1 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : Gezgin..
  7. GULPEMBE80

    GULPEMBE80 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    446
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    fasülye kavurması yapabilirsin yumurtada katılabiliyor içine,zeytinyağlı fasülye,etli fasülye ,turşu vs..
    dolmalık biberlerini kızartabilirsin çok lezzetli oluyor yoğutlu falan...
    aklıma bunlar geldi şimdilik...
     
  8. 1 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : Gezgin..
  9. Gezgin..

    Gezgin.. Canıma Can Kattın!!... Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.553
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146

    Fasulye kavurması nasıl yapılıyor ??? :uhm:
    Biber için dediğinizi ilk defa duyuyorum,onu denerim inşallah....yerimseniben
     
  10. 1 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : Gezgin..
  11. Mxixsra

    Mxixsra Paşa nın annesi Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    12.060
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    196
    Taze Fasulye Kavurmasi

    Malzeme:

    yaklasik 1 kilo taze fasulye
    2 kuru sogan
    tuz, karabiber
    sarimsakli yogurt
    Yapilis:

    sogani yarim cay bardagindan biraz daha fazla zeytinyaginda kavurun.
    fasulyeleri yikayip fazla süzmeden sogana ekleyin ve suyunu salip cekene kadar baya bir kavurun.Orta ateste mümkün oldukca su eklemeden ara sira karistirarak kavurmaya devam edin.
    tuzunu ve karabiberini ekleyin.
    Daha sonra 1 cay bardagi su ekleyin ve suyunu cekip pisene kadar kavurun.
    En son sarimsakli yogurt döküp servis edin.
     
  12. 1 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : Gezgin..
  13. GULPEMBE80

    GULPEMBE80 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    446
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    kavurmasında biz bazen yoğurt dökmeyizde fasülye pişdikten sonra yumurta kırıyoruz istediğin sayıda 1-2 tane falan,o pişene kadarda karıştırıyoruz üzerine pulbiber karabiber falan çok lezzetli oluyor,tabi birde tereyağlı olunca...
     
  14. 1 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : Gezgin..
  15. GULPEMBE80

    GULPEMBE80 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    446
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaşın verdiği kavurma tarifi üzerinden söyledim..
     
  16. 1 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : Gezgin..
  17. Gezgin..

    Gezgin.. Canıma Can Kattın!!... Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.553
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    Ayy teşekkür ederim canımmm,bunu denicem inşallah,lezzetli olur diye düşünüyorum...opuyorumnanaktan
     
  18. 2 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : Gezgin..
  19. Gezgin..

    Gezgin.. Canıma Can Kattın!!... Üye

    Katılım:
    20 Aralık 2008
    Mesajlar:
    2.553
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    Tek önerilen fasulye kavurması mı :uhm: başka fikri olan hiç kimse yok mu :uhm: