Taze Gelin Mantısı

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Elif tarafından 10 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    10 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.613
    Beğenildi:
    5.138
    Ödül Puanları:
    438
    Yufkaları ortadan ikiye bölün. 100 gr. eritilmiş tereyağı ile yağlayın. Kenarından
    başlayarak sıkıca rulo yapın. Böylece 3 yufkadan 6 adet rulo elde edin. Birer parmak
    genişliğinde kesip, fırın tepsisine dizin. 200°C fırında pembeleşinceye kadar kızartın.
    Sıvı yağda ince doğradığınız soğanları kavurun. Kıymayı ekleyip, 10-15 dakika daha
    kavurun. Ateşten alıp tuz ve karabiberi ekleyin. Yoğurda ezilmiş sarmısakları katın.
    Yufkaların üzerine kıymalı harcı yayın. Yoğurdu üzerine gezdirin. Tereyağı ve pul biberle
    hazırladığınız sosu döküp, kuru nane serpip, sıcak servis yapın.
     
  2. 6 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Elif
  3. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    ısmı cok ılgıncmıs
    benım gıbı mantı yapamayanlar ıcın bırebır
    gercı bende taze dııl kart gelınım ama olsun :)