Tazefasulyeli Spaghetti Tarifi

Konusu 'Makarnalar' forumundadır ve Elif tarafından 7 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    7 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.595
    Beğenildi:
    5.125
    Ödül Puanları:
    438
    İlk önce çubuk makarnalarımızı bir tencerede haşlayıp süzdükten sonra birazcık soğuk su gezdirip soğutmaya bırakıyoruz.
    Bir kaç dakika bekledikten sonra sonra bir tavaya çeyrek su bardağı zeytin yağımızı koyup kızdırdıktan sonra ince ince doğranmış soğanımızı içine atıp pembeleştiriyoruz.
    sonra salçamızı tumuzu ve karabiberimizi verip kırıp temizlediğimiz taze yeşil fasulyelerimizi kavurmaya başlıyoruz, kavururken kesinlikle altını kısmıyoruz.
    Bu sekilde fasulyelerimiz bir nevi kızarmış oluyor iyice kızardıktan sonra orta ateşte üstü kapalı pişiriyoruz.
    Fasulyelerimiz piştikten sonra kapağı açıp önceden kabukları kesilmiş doğranmış domateslerimizi içine atıp (ezmeden)pisirmeye devam ediyoruz.
    İyice kavuruldukdan sonra isteğe göre kırmızı pul biber atabiliriz. Pişen fasulyenin içine makarnamızı bosaltıyoruz.
    Kışık atesde biraz daha kavurdukdan sonra servise hazirdir