Teksas Usulü Acılı Penne

Konusu 'Makarnalar' forumundadır ve cottonlady tarafından 21 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    21 Eylül 2009
    Konu Sahibi : cottonlady
  1. cottonlady

    cottonlady in love since 2007 Üye

    Katılım:
    13 Eylül 2009
    Mesajlar:
    122
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    acı severler için mükemmel bi tarif :)

    tavuk göğsünü küp küp doğrayıp, toz acı biber ve karabiber ile marine edip yarım saat kadar bekletin.

    *bir paket penne makarna
    *250 gr. yağsız tavuk göğsü
    *4 ya da 5 adet iri domates
    *1 paket konserve mısır
    *1 adet acı kırmızı sivri biber
    *1 adet acı yeşil sivri biber
    *1 avuç kıyılmış maydanoz
    *2 ya da 3 diş sarımsak
    *tuz, karabiber, acı toz kırmızı biber
    *iki tatlı kaşığı zeytinyağı.

    makarnayı paketin üzerindeki tarife uygun bol suda haşlayın. domatesleri soyup minik küpler halinde doğrayın, jülyen usulü kesilmiş biberlerle beraber tavada zeytinyağı ile pişirmeye başlayın. bir süre sonra dövülmüş sarımsakları ekeyin. ardından tavukları da ekleyip pişirmeye başlayın. tavuklar pişmeye başlayınca mısırları ekleyip en son da kıyılmış maydanozları ekleyip arzu edilen miktarda tuzu sosa ekleyin. sosu pişmiş makarnanın tenceresine koyarak güzelce karıştırın ve servis edin. not: en iyi sonuç için makarnanın pişme süresiyle sosoun pişme süresini denk getirmeye çalışın ve makarnayı süzdükten sonra kesinlikle yıkamayın, ardından margarin ya da sıvı yağı kullanmayın. süzdükten sonra tencereye tekrar koyup sosu ile karıştırın.