Tel ehriye Pilav

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve yesilim tarafından 7 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    7 Haziran 2008
    Konu Sahibi : yesilim
  1. yesilim

    yesilim Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2006
    Mesajlar:
    9.033
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    Bende ölçü tarifi yok pilav gibi oluyor.

    Tel şehriyeyi yakmadan kavurmalısınız
    Suyunu ayarlayın lapalaşmamalı

    Tel şehriye
    Tuz
    Et suyu (veya sade su)
    Yağ ( pilava kullandığınız tercih sizin )

    Pilav tenceresinde yağınızı eritip tel şehriyenizi içine döküp kavurun (yakmadan)
    Tuzunu, suyunu veya(et suyunu) ilâve edin
    Kısık ateşte lapalaşmadan pişirin
    Afiyet olsun
     
  2. 7 Haziran 2008
    Konu Sahibi : yesilim
  3. bride_

    bride_ vARmı NaZo GibiSİ Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2008
    Mesajlar:
    2.246
    Beğenildi:
    17
    Ödül Puanları:
    106
    Pirinç olmadan sadece tel şehriye sanırım, değişik olabilir ben bunu arpa şehriyeyle yapıyorum.Havuç, biber mısır da koyuyorum...
     
  4. 7 Haziran 2008
    Konu Sahibi : yesilim
  5. yesilim

    yesilim Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2006
    Mesajlar:
    9.033
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    bu sadece tel şehriye ile oluyor
    arpa şehriyede güzel oluyor evet elllerine sağlık Brıde..
     
  6. 1 Kasım 2008
    Konu Sahibi : yesilim
  7. esmer gxuxzeli

    esmer gxuxzeli Bismillahirrahmanirrahim" Üye

    Katılım:
    25 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    7.797
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
    tam bi yemek tutkunuyum arasıra bende yazarım tariflerimi de veriyorum
    ama sizin yemek lerinizde yani tariflerinizde seve seve yapyorum ellerinize sağlık
    ------bügün nohut yemeyim vardı yanında bu pilavı yaptım leziz oldu eşimi ve oğlumu bekliyorummm çok harika kokusu geliyor ben tereyağlı yaptımm ellerine sağlıkkkk yeşilimmmm
     
  8. 16 Kasım 2008
    Konu Sahibi : yesilim
  9. oyapapatya

    oyapapatya Guru Üye

    Katılım:
    7 Kasım 2006
    Mesajlar:
    452
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    306
    Kızlar ben arpaşehriye pilavı yaptığımda ilk 10 dakika içinde yersek çok güzel ama soğudukça birbirine yapışıp kalıp gibi oluyor.neden olabilir acaba
     
  10. 17 Kasım 2008
    Konu Sahibi : yesilim
  11. yesilim

    yesilim Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2006
    Mesajlar:
    9.033
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    piştikten sonra sıcak sıcak güzelce karıştırırsanız soğuyunca lapa olmaz canikom
     
  12. 10 Mayıs 2009
    Konu Sahibi : yesilim
  13. Efsane

    Efsane bendeniz,güneş55 Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2007
    Mesajlar:
    3.789
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    yeşilim emeğine sağlıkcanım ,,ben zaten yapıyorum bunu ve birde arpa şehriyeden ,torunum çok seviyor ......
     
  14. 13 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : yesilim
  15. Askisi

    Askisi Kizimiz ile cekirdek aile Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    1.832
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Hanimlar bana yardim edin...pilavi yapamiyorum!!!! neden bilmiyorum...ayni bu pilav gibi yapiyorum ama tutturamiyorum!! Ya diri kaliyor pirincler ya su gibi agza yapisiyor!! bana birisi ölcüsüyle tarifi verebilirmi lütfen??? ne kadar pirince ne kadar su gerekiyor??
     
  16. 13 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : yesilim
  17. yesilim

    yesilim Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2006
    Mesajlar:
    9.033
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
  18. 11 Ocak 2010
    Konu Sahibi : yesilim
  19. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    yesılım ablam cok ılgımı cektı tarıfın ama bana yardımcı olursan sevınırım
    mesela ben 1su bardagı tel sehrıyeyle yapsam ve 2su bardagı su koysam olurmu?