Tel Kadayıflı Tavuk Göğsü

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 26 Şubat 2010 başlatılmıştır.

    26 Şubat 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Çok harika bir lezzettir...
    Sürekli yaparım bayıla bayıla yeriz...
    nefis yemektarifleri.com'dan alıntıdır...

    Ellerimizi yıkayalım...

    200g tel kadayıf
    1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
    1 litre süt
    125 gr. margarin
    6 yemek kaşığı un
    1 çay bardağı sıvıyağ
    9 yemek kaşığı şeker
    1 paket vanilya
    Portakal kabuğu rendesi

    200 g tel kadayıfı küçük küçük parçalayarak 1 çay bardağı sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Cevizide ilave edin.
    TAVUK GÖĞÜSÜ İÇİN:
    1 litre süte 6 yemek kaşığı unu ilave edin.Daha sonra şekeri, vanilyayı, margarini ilave edin.Ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişirdikten sonra mikserden 2-3 dk çırpın.
    Kavurduğumuz kadayıfı iki parçaya bölün.Yarısını tepsinin altına döşeyin.Muhallebi kıvamındaki tavuk göğsünü de kadayıfın üstüne dökün.Geri kalan kadayıfı da tavuk göğüsünün üstüne döşeyin.
     
  2. 26 Şubat 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148