Telli Baba Tatlısı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Cicilikiz tarafından 3 Eylül 2010 başlatılmıştır.

    3 Eylül 2010
    Konu Sahibi : Cicilikiz
  1. Cicilikiz

    Cicilikiz Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.972
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG]
    [​IMG]

    İlk olarak serbeti hazirlayin.

    [COLOR="Navy"]250 gr. tereyagi oda isisinda
    Bir cay brd. siviyag
    Bir yumurta
    Bir tatli kasigi elma sirkesi
    Bir su brd. kati yogurt
    Bir pk. kabartma tozu
    yaklasik 2.5 su brd. elenmis un.
    Ic malzemesi:
    200 gr. kadayif
    cekilmis bir caybrd. ceviz
    cekilmis bir cay brd. badem
    Bir tatli kasigi tarcin
    Iki yemek kasigi erimis tereyagi
    Uzeri icin badem
    Serbeti:
    3 su brd. seker
    2.5 su brd. su
    bir cay kasigi limon suyu[/COLOR]

    [COLOR="Magenta"] Sonra genis ve derin bi kabin icine kadayifi alin elinizle minik minik koparin,icine sekerini,tarcin ve ceviz badem ekleyin , iki yemek kasigi erimis tereyagida ekleyin..kulak memesi kivaminda bi hamur elde edin , 10 dk. dinlendirin, tezgah uzerinde 8-9 esit parcaya ayirin,cay tabagi buyuklugunde acin , icine bol kadayif koyun ve kenar kisimlarindan yukarida bohca gibi birlestirin , ters cevirip avucunuzda biraz yuvarlayip , yaglanmis tepsiye dizin, onceden isitilmis firinda ustunun rengi kizarincaya kadar pisirip firindan alin,10 dk. bekleyip ilik serbeti ustune verin ve uzerine buyuk bir tepsi kapatin serbeti ceksin ..Afiyet olsun[/COLOR]
     
  2. 6 Eylül 2010
    Konu Sahibi : Cicilikiz
  3. myflowers

    myflowers biroyana birbuyana salla Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2008
    Mesajlar:
    2.542
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    coook degısık elınıze saglık