Telli Pilav-Resimli

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.192
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    100 gr. tel kadayıf
    2 su b. pirinç
    1 adet havuç
    1 çorba k. kuş üzümü
    1 çorba k. dolmalık fıstık
    tarçın,karabiber
    2 çorba k. tereyağı
    1 su b.et suyu
    tuz

    Tencereye pilav için tereyağı ve sıvıyağ alınır önce 1 çorba kaşığı
    dolmalık fıstık kavrulur.fıstıklara 2 su bardağı pirinç de eklenir,
    kavrulmaya devam edilir.Bu arada 1 adet havuç da rendelenir, üzerine üzüm
    ve tarçın eklenir.Bir güzel kavrulan karışıma etsuyu ve su karışımı verilir.
    suyu ayrlanır.pilav suyu çekinceye kadar pişirilir.bu arada pilavın
    pişirileceği kalıp yağlanır kadayıflar kalıbın heryerini kaplayacak
    şekilde yayılır, üzeri için biraz ayrılır.pişen pilav kadayıfla mantolanmış
    kaba alınır.üzerine de kalan kadayıflar serpilerek 190 derecede
    üzeri kızarana kadar pişirilir.Dışı çıtır çıtır kadayıf
    içi nefis bir pilav.. eğer misafiriniz gelecekse ya da eşinize güzel bir
    sürpriz yapmak istiyorsanız hararetle tavsiye ederiz.
     
    Son düzenleme: 11 Mart 2011
  2. 11 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Elif
  3. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    denenmeye deger hos gÖrÜnÜyo cÜnkÜ