**tencerede yaşpasta**

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve Adesss tarafından 7 Ekim 2010 başlatılmıştır.

    7 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Adesss
  1. Adesss

    Adesss Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
    PRATİK NEFİSS .



    MALZEMELER:
    1 adet yumurta
    1,5 çay bardağı toz şeker
    1 çay bardağı süt
    2 çay bardağı un
    2 yemek kaşığı kakao
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    1 portalakal kabuğu rendesi

    KREMA İÇİN:

    2 paket krem şanti
    2 su bardağı süt
    1 çay bardağı damla çikolata
    80 gramlık bitter çikolata veya pasta kreması

    YAPILIŞI:Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana dek çırpıyoruz.
    Sırasıyla diğer malzemeleride ilave edip karıştırıyoruz.Isıya dayanıklı cam kalıbın her yerini sıvı yağla iyice yağlıyoruz.Harcımızı kaba boşaltıp tencereye oturtuyoruz.Kalıbımızın yarısına gelecek şekilde musluk suyu ilave ediyoruz.Tenceremizin kapağına bir mutfak havlusu koyup tenceremizin kapağını kapatıyoruz.Ardından su kaynayana kadar yüksek ateşte,su kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika kapağını hiç açmadan pişiriyoruz.20 dakika sonunda ocağı kapatıp kapağını açmadan 15 dakika bekliyoruz.Sürenin sonunda kapağı
    açıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kalıbımızı ters çevirip kekimizi çıkarıyoruz.Soğuduktan sonra üçe bölüyoruz.her katına krem şanti sürüyoruz.Dilerseniz damla çikolatada ekleyebilirsiniz.Tüm katlar bittikten sonra kalan krem şantiyle her yerini kaplıyoruz.Üzerine çikolata sosu veya benmari usulü eritilmiş bitter çikolayla süslüyoruz.AFİYET OLSUN...
     
    Son düzenleme: 7 Ekim 2010
  2. 7 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Adesss
  3. Adesss

    Adesss Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
  4. 7 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Adesss
  5. Sinoplu57

    Sinoplu57 varsa SEN yoksa SEN... Üye

    Katılım:
    9 Aralık 2009
    Mesajlar:
    2.792
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    fincan kek yapıyorum bende tencerede keki de böyle yapılıyor bunun .. güzel ve pratik tarif teşekkürler..
    tencerede deneyecegim pastasınıda.
     
  6. 7 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Adesss
  7. Adesss

    Adesss Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
    bende teşekkür ederim cnm
     
  8. 8 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Adesss
  9. Selen_Ay

    Selen_Ay Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2007
    Mesajlar:
    3.209
    Beğenildi:
    1.871
    Ödül Puanları:
    163
    teşekkürler, ellerine sağlık
    benimde basitime geldi ve görüntü güzel yapmak istiyorum yalnız aşamaları da fotoğraflasan da eklesen buraya
    nasıl cam kalıp kullandın, kalıbı koyduğun tencere genişmiydi havlu ile tencerenin ağzını nasıl kapattın öğrenmek istiyorum, yanlış bişey yapmaktan çekiniyorum
    yardımcı olursan çok sevinirim
     
  10. 8 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Adesss
  11. Adesss

    Adesss Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
    cnm yuvarlak borcam kullandım içine koyacagım tencereden küçük borcam.tencere büyük boy yanlız borcam bildiğin kek borcamları kadar büyük olmayacak zaten malzemeside az kek hamurunun ona göre göz kararı ayarla cnm.tencereni içine su koyup kek hamurunu dökdüğün borcamı tencereye oturt.havluyu tencerenin kenarlarından az taşacak şekilde tencerenin üstüne kapa kapağıda havlunun üstüne kapa.umarım faydalı olmuşdur
     
  12. 8 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Adesss
  13. Selen_Ay

    Selen_Ay Popüler Üye Üye

    Katılım:
    26 Haziran 2007
    Mesajlar:
    3.209
    Beğenildi:
    1.871
    Ödül Puanları:
    163
    çok teşekkür ederim
    evde 3 boy yuvarlak ağzı kapaklı olan borcamlarından var onlar olurmu ki diye merak ediyordum ondan sormuştum. opuyorumnanaktan
     
  14. 8 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Adesss
  15. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Süper görünüyor,ellerine sağlık..
     
  16. 8 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Adesss
  17. Adesss

    Adesss Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    146
    teşekkürler canım
     
  18. 8 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Adesss
  19. majesteleri

    majesteleri Popüler Üye Üye

    Katılım:
    18 Haziran 2009
    Mesajlar:
    889
    Beğenildi:
    1.148
    Ödül Puanları:
    103
    Borcamın kapağı kapatılmayacak değil miİ? Sadece kalıp olarak kullanılıyor. 1 yumurta ile kabarıyor mu acaba..