Tepsi Kebabı

Konusu 'Kebaplar' forumundadır ve sevee tarafından 15 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    15 Nisan 2009
    Konu Sahibi : sevee
  1. sevee

    sevee Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2008
    Mesajlar:
    165
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    .

    .

    MALZEMELER:

    * 1 kilo orta yağlı kıyma
    * 2 tane kuru soğan
    * 1 demet maydanoz(aslında daha fazla kullanılır)
    * 4,5 tane domates
    * 8,10 tane siviribiber
    * Kimyon
    * Karabiber
    * Kırmızıbiber
    * 1 çorba kaşığı domates salçası
    * Sıvıyağ

    YAPILIŞI:Soğanları soyup rendeleyelim.Bir kaba alıp içine kıyma,doğranmış maydanoz,rendelenmiş soğan,tuz ve baharatı ekleyip iyice yoğuralım..Yuvarlak bir tepsiye alıp elimizle bastırarak yayalım.

    Tepsiye yaydıktan sonra domatesleri yarım ay doğrayalım.Biberleri boylarına göre 2 veya 3'e bölelim.Köftenin üstüne dizelim.

    Bir kasede salça,biraz sıvıyağ ve tuzu karıştırıp su ile açalım.Kebabın üstüne dökelim.

    Isıtılmış orta ısılı fırında yaklaşık 1 saat pişirelim..Sonra dilimleyip servis yapalım...
     
  2. 18 Nisan 2009
    Konu Sahibi : sevee
  3. buckel

    buckel az nefes almak istiyorum Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    45
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Antakyalıya gelin gitmiş birisi olarak bu bizim evde en az haftada bi kez pişer :)
    ben soğanları rendelemiyorum minik minik doğruyorum, kebapta daha güzel oluyor. bide baharat olarak antakyalılar muhakkak tepsi kebabına yenibahar eklerler bende bir tatlı kaşığı koyuyorum.
    tepsiye yaydıktan sonra yuvarlak tepsinin kenarlarına balık sırtı şeklinde çok ince dilimlenmiş patates dizerseniz çok güzel oluyor. patatesler salçalı sosu çekiyor bide fırında hafif kavrulmuş gibi oluyorlar. eşim en çok patateslerini seviyor zaten :) bide son olarak ben salçalı su karışımını biraz sonra ekliyorum. önce öyle sürüyorum fırına biraz pişiyor 10 dakka felan kıyma suyunu biraz salınca öle döküyorum salçalı suyu kıyma saldığı suyu geri çekerken salçalı suyuda emiyor. yağlı kıyma olduğundan salçaya yağ eklemiyorum ben.
    çok bilmişlik olaraka algılama sakın. bende yazcaktım bu tarifi ama sen yazmışsın, zaten çifter çifter olmasına gerek yok, hem çok güzel anlatmışsın tarifi. bende aynen senin gibi yapıyorum zaten, sadece bi kaç değişik yaptığım şeyleri öneri olaraktan eklemek istedim. umarım kızmamışsındır :)))
     
  4. 20 Haziran 2009
    Konu Sahibi : sevee
  5. sevee

    sevee Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2008
    Mesajlar:
    165
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    o zaman ikimizinde eline saglik tatlim
    niye kizayim kikaydirigubbakcemile3