Tepside İçli Köfte

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve Anuska tarafından 20 Mayıs 2010 başlatılmıştır.

    20 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : Anuska
  1. Anuska

    Anuska Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2007
    Mesajlar:
    7.215
    Beğenildi:
    62
    Ödül Puanları:
    148
    İçli köfte sevip de yapamayanlar için çok kolay ve lezzetli bir tarif.

    Kıyma ve soğan kavrularak içine diğer malzemeler eklenir.

    Dış Malzemesi
    2 su bardağı ince bulgur
    1/2 su bardağı irmik
    1 kaşık biber salçası
    2-3 adet haşlanıp püre haline getirilmiş patates

    İç Malzemesi
    1/2 kg orta yağlı kıyma
    2 baş soğan
    1 avuç iri parçalanmış ceviz
    Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
    Tuz, karabiber ve arzuya göre çeşitli baharatlar

    Bulgur, kaynar suyla birkaç kez yıkanır.
    Son yıkamada dibinde biraz su bırakılır ve irmik eklenerek ağzı kapatılır, dinlenmeye bırakılır.
    Kabaran bulgur ve irmik karışımına ezilen patatesle, salça ve biraz da tuz eklenerek yoğurulur.
    Yoğrulan bulgur iki eşit parçaya ayrılır.
    Bir parçası, yağlanmış tepsiye döşenir.
    Araya kıymalı harç konur.
    Diğer parça da kıymalı harcın üzerine yayılır.
    Yemeden önce üzerine sıvı yağ gezdirilir ve ağzı folyo ile kapatılarak fırında ısıtılır.
    Afiyet olsun.
     
  2. 20 Mart 2011
    Konu Sahibi : Anuska
  3. cimcimenaz

    cimcimenaz Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Ekim 2010
    Mesajlar:
    2.630
    Beğenildi:
    221
    Ödül Puanları:
    118
    aa çok kolaymış bu bir yöreye aitti sanki hatyda mıydı acaba..