Tepside limonlu kek

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve burcuuu tarafından 17 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    17 Aralık 2008
    Konu Sahibi : burcuuu
  1. burcuuu

    burcuuu O 62 kg geri gelecek :) Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2008
    Mesajlar:
    6.227
    Beğenildi:
    56
    Ödül Puanları:
    153
    Oda sıcaklığındaki margarin şekerle çırpılarak köpürtülür.yumurta sarıları eklenir, 4 kasık limon suyu ve 2 limonun rende kabuğu konur,un kabartmatozu ve bademlerde katılır,karıştırılır, baska bir kaptayumurta akı kar gibi olana dek çırpılır,diğer karışıma eklenir.yağlı kagıtla kaplanmış tepside 180 derecede pişirilir.
    Pişen kekin üzeri kürdanla birçok yerinden delinir.4 kasık limonsuyu üzerinde gezdirilir,bu haliyle biraz dinlendirilir.2 yk limon suyuna kalan rende limon eklenir karıştırılır ve kekin üzerine sürülür.

    Servisi ince dilimler hhalinde olur