teratorlu taze börülce salatası

Konusu 'Salatalar' forumundadır ve EU1 tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    1) Bir tencereye su doldurduktan sonra buna, 1 çorba kaşığı tuz ilâve ederek kaynamaya bırakmalı, su kaynayınca buna, kenar kılçıkları ayıklanmış ve yarımşar parmak uzunluğunda parçalara kesilmiş 750 gram taze börülce ilâve ederek, börülceler yumuşakça bir hal alıncaya kadar haşlanmaya bırakmalıdır.
    2) Börülceler haşlanınca, bunları bir süzgeçten geçirmek suretile suyunu döktükten sonra bir tabağa almalı ve üstlerine hazırlanmış ve içine 1 kahve fincanı su katarak hafifçe sulandırılmış fıstık teratoru dökmeli ve servis yapmalıdır.