Terbiyeli kereviz

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 5 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    5 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.644
    Beğenildi:
    5.180
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1 kilo kereviz kökü ve yaprakları
    2 adet orta boy havuç
    1 adet patatez
    1 ader soğan
    4 adet küp şeker
    2 tatlı kaşığı tuz
    1 adet limon
    1 buçuk çorba kaşığı un
    2 yemek kaşığı zeytin yağı

    ilkönce soğanımızı yemeklik doğrayıp yağda pembeleştirelim ardından doğradığımız havuç ve patatezleri tencereye ekleyip kısa süre kavuşalım doğramış olduğumuz kerevizleride ekleyelim limonla unu 3 su bardağı suyla karıştıralım bir süzgeç yardımıyla bu terbiyeyi yemeğimize ekleyelim tuzumuzu da atıp karıştıralım en son olarakta şekerimizi koyalım ağzını kapatıp orta ateşte pişirelim.
     
  2. 6 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. keri34

    keri34 derinin annesi Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.724
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    ay kerevız yemegıne bayılırım cok guzel gorunuyor gece gece canım ıstedı.emegınıze saglık