Terbıyelı tavuk corbası

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve elif445 tarafından 19 Mart 2009 başlatılmıştır.

    19 Mart 2009
    Konu Sahibi : elif445
  1. elif445

    elif445 anne Üye

    Katılım:
    27 Nisan 2007
    Mesajlar:
    4.658
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    Tencereye unu ekleyip kokusu cikana kadar kavurun. Tavuk suyunu ekleyip (kaynadiktan sonra yaklasik 4 bardak kaliyor) karisim homojen olana kadar cirpin ve kisik ateste kaynayana kadar, arada bir karistirarak pisirin.
    Kaynamaya basladiktan sonra corbadan bir kac kasik alarak terbiyeye ekleyin ve karistirin. Daha sonra terbiyeyi yavas yavas corbaya ekleyin ve kayanamaya baslayinca kadar karistirarak pisirin, sarmisagi ekleyin ve puruzsuz olmasi icin blendirdan gecirin.
    Tavuklari ekleyip bir kac tasim daha kaynatin ve atesten alin. Tuzunu ekleyin. Yagi bir tavada kizdirip biber ve naneyi ekleyin. Servis yapmadan once biberli yag ve sirke ile susleyin. Afiyet sifa olsun!

    Tavugu haslayip kemiginden ayirin ve kucuk kucuk dograyin.
    Bir kasede yumurta ve yogurdu cirpin ve bir kenarda bekletin.

    Malzemeler:


    1 adet tavuk butu
    5 s.b. su
    4 y.k. yogurt
    1 adet yumurtanin sarisi
    1 1/2 y.k. un
    2 - 3 dis sarmisak (dovulmus)
    2 y.k. yag
    1 c.k. pul biber
    1 c.k. kuru nane
    Tuz, sirke (arzuya gore)

    Tencereye unu ekleyip kokusu cikana kadar kavurun. Tavuk suyunu ekleyip (kaynadiktan sonra yaklasik 4 bardak kaliyor) karisim homojen olana kadar cirpin ve kisik ateste kaynayana kadar, arada bir karistirarak pisirin.
    Kaynamaya basladiktan sonra corbadan bir kac kasik alarak terbiyeye ekleyin ve karistirin. Daha sonra terbiyeyi yavas yavas corbaya ekleyin ve kayanamaya baslayinca kadar karistirarak pisirin, sarmisagi ekleyin ve puruzsuz olmasi icin blendirdan gecirin.
    Tavuklari ekleyip bir kac tasim daha kaynatin ve atesten alin. Tuzunu ekleyin. Yagi bir tavada kizdirip biber ve naneyi ekleyin. Servis yapmadan once biberli yag ve sirke ile susleyin. Afiyet sifa olsun!