TERE Çorbası

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve mandalings tarafından 21 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    21 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : mandalings
  1. mandalings

    mandalings Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.451
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    benim gibi değişik çorba sevenlere

    Terenin saplarını ayıklayıp, yıkadıktan sonra 3 bardak su ilavesiyle 7-8 dakika haşlayın.

    # 1 demet tere (roka da kullanabilirsiniz)
    # 1 yemek kaşığı tereyağı
    # 2 yemek kaşığı un
    # 3 su bardağı süt
    # 1 su bardağı hazır çiğ
    # 1 çay kaşığı tuz
    # 1 çay kaşığı karabiber
    # 1 çay kaşığı kırmızı pul bibe

    Soğuyunca el blenderiyle veya mutfak robotuyla püre haline getirin.
    Tencereye yağı koyun. Unu ekleyip, sararıncaya kadar kavurun. Tereli suyu yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyin. Sütü de ilave edin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

    Çorbayı lezzetlendirmek içir sütle beraber bir su bardağı hazır çiğ krema veya bir adet tavuk bulyon ilave edebilirsiniz. Servis yaparken, kırmızı pul biber serpiştirebilirsiniz.