Tereya ile Margarin arasndaki fark

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve chalalai tarafından 18 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    18 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : chalalai
  1. chalalai

    chalalai Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    173
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Her ikisi de hemen hemen aynı kaloriye sahiptir.
    Tereyağı çok az daha fazla doymuş yağ oranına sahiptir. 8 grama 5 gram.
    Harvard Tıp Fakültesinin çalışmasına göre tereyağı ile karşılaştırılınca margarin yemek kadınlarda kalp hastalığına yakalanma olasılığını %53 artırıyor.
    Tereyağı yemek, yiyeceklerdeki diğer besin öğelerinin emilimini artırıyor. Tereyağının besinsel değeri yüksek olmasına rağmen margarinin çok düşüktür. Çünkü katkılıdır.
    Tereyağı margarinden çok daha lezzetlidir ve diğer yiyeceklerdeki tadları zenginleştirir. Tereyağı yüzyıllardır bilindiği halde margarin 100 yıldan az bir süredir yapılmaktadır.

    Ve şimdi margarine gelelim...

    Yağ asitleri çok yüksektir...
    Koroner kalp hastalığı riskini üçe katlar...
    Toplam kolesterolü ve LDL'yi yükseltir. (Kötü kolesterol)
    HDL'yi düşürür. (iyi kolesterol) · Kanser riskini beş katına çıkarır...
    Anne sütünün kalitesini düşürür...
    Bağışıklık sistemini zayıflatır...
    ınsülin tepkisini düşürür.

    ıŞTE EN ıLGıNÇ KISMI!

    Margarin plastikten yalnızca 1 molekül farklıdır. ışte bu gerçek beni hayatım boyunca bir daha margarin ve diğer hidrojene yiyecekleri yemekten alıkoymuştur .
    (Hidrojene demek moleküler yapısına hidrojen eklenmiş demektir.) Kendiniz de deneyebilirsiniz: Bir paket margarin alın ve gölge bir yere koyun. ıki gün içinde şunları gözlemleyeceksiniz. Üzerinde bir tane bile sinek yok! (Bu size birşeyler anlatmalı.)
    Çürümemiş ve kötü kokmamıştır. Çünkü hiçbir besin değeri yoktur ve üzerinde hiçbir şey gelişmez. Hatta mikro organizmalar bile yerleşmez. Neden? Çünkü nerdeyse plastiktir. Evdeki plastik kablonuzu eritip de tostunuza sürer misiniz?




    alinti:www.dogaltedavi.net
     
    Son düzenleme: 19 Temmuz 2009
  2. 18 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : chalalai
  3. chalalai

    chalalai Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    173
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Genellikle tereyagi yerine bitkisel margarin kullanmayi tercih ederdim, o da ayda yilda bir hamur islerinde bu yaziyi okuduktan sonra sanirim ondan da vazgecmeliyim... Siz yemeklerinizde hangi yaglari kullanmayi tercih ediyorsunuz?
     
  4. 21 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : chalalai
  5. butterflys73

    butterflys73 Tek Bayrak Tek Millet Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    654
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    sebze yemeklerinde zeytinyağı kullanırım, kızartma yapacaksam ayçiçek yağı, pilav makarna gibi yemeklerde de tereyağı ile azcık da zeytinyağı ...... kurabiye yapmam gerekirse ki genellikle yapmam yumuşak margarinlerden kullanırım mecburen
     
  6. 30 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : chalalai
  7. chalalai

    chalalai Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    173
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Ben de genellikle siviyag kullanmayi tercih ediyorum, ama turkiyede ve dunyada uretilen bircok margarinde bitkisel yag kullaniliyormus ve kolesterol trans yag icermediginden bahsediliyo. Ben yine de bu konuda tatmin olmadim sonucta katilastirilmis oldugundan doymus yag orani yuksek.
    Yine de o yaziyi paylasayim sizlerle...

    mumsad: mutfak urunleri ve margarin sanayicileri derneginin bir yazsisi

    Margarin Hakkında Yanlış Algılar

    Margarin hayvansal yağlardan üretilir.
    Margarin kolesterol içerir.
    Margarin trans yağ içerir.
    Margarin vücut için gerekli yağları içermez.
    Margarinde vitamin yoktur.

    Margarin Hakkında 7 Gerçek

    Margarin tamamen bitkisel yağlardan üretilir.
    Margarin kolesterol içermez.
    Margarin trans yağ içermez.
    Margarin beslenme çeşitliliğine katkı sağlar.
    Margarin Omega 3 ve Omega 6 yağları içerir.
    Margarin iyi bir enerji kaynağıdır.
    Margarinde A ve D vitaminleri bulunur.

    alinti:http://www.mumsad.org.tr/files/pdf/Metin_Yurdagul_sunum.pdf
     
  8. 3 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : chalalai
  9. Nelya

    Nelya NiLoVski Üye

    Katılım:
    16 Şubat 2009
    Mesajlar:
    4.773
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    ben yemeklerimin hemen hemen hepsini tereyagla yaparim.bitki yagini (misir ve aycicek yagi) patlicanda,balikda kullanirim o kadar.zeytinyagi hic sevmiyorum.cok yararli tabiki ama...kokusu berbat.salatalarda da yukardaki bitki yaglarini kullanirim.bugune kadar sanirim zeytinyagli yemek yemedim. (1 kere yapmistim,ama kokusu geldi,midem kalkti)margarin de hic kullanmam
     
  10. 4 Nisan 2013
    Konu Sahibi : chalalai
  11. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Margarini artık evime bile sokmuyorum yemeklerimde tereyağı kullanıyorum. Hamur işlerine ise becel kahvaltılık katıyorum.