Tiramusu-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 23 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    23 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.663
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    Keki için;
    2 yumurta
    ½ su bardağı süt
    ½ su bardağı sıvı yağ
    ½ su bardağı toz şeker
    2 yemek kaşığı kakao
    1 paket kabartma tozu
    1 su bardağı un
    Kreması için;
    ½ lt. süt
    1 paket krem şanti
    1,5 kahve fincanı un
    2 kahve fincanı şeker
    Kekini ıslatmak için;
    1,5 su bardağı süt
    1 tatlı kaşığı nescafe
    1 tatlı kaşığı şeker

    Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın.
    Yağını ve sütünü ilave edin. Biraz daha çırpın.
    Kabartma tozunu, kakaosunu ve ununu eleyerek ekleyin. Hızlıca karıştırın ki yumurtanın köpüğü sönmesin. Biraz yağlanmış orta büyüklükte bir borcama hamuru dökün. Kek gibi pişirin.
    Kek pişerken 1 paket krem şantiyi bir bardak sütle çırpın ve dolaba koyun.
    Diğer krema malzemelerini muhallebi gibi pişirin. Ve soğumaya bırakın.
    Kek piştikten sonra fırından çıkartın ve sıcakken 1,5 bardak süt+nescafe ve şekeri bir bardakta karıştırıp kaşıkla kekin her tarafına dökün.
    Soğumuş muhallebiyle krem şantiyi iyice çırpın ve ıslatılmış kekin üstüne dökün.
    Üzerine bir elekle istediğiniz kadar kakao serpin ve buzdolabından bir gece bekletin. Ertesi gün yiyebilirsiniz. Eğer hemen yerseniz kek sütü tam olarak emmemiş olduğu için kuru kalabiliyor. Bir gece bekletmek yerinde olur.
     
  2. 8 Nisan 2010
    Konu Sahibi : Elif
  3. su24

    su24 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    22 Şubat 2010
    Mesajlar:
    53
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    sade kek ile çok daha güzel oluyor arkadaşlar.