TİRİT/Samsun

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Elif tarafından 27 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    27 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    Yarım kilo et
    Yarım kilo yoğurt
    2 Adet soğan
    1 Demet maydanoz
    1 Adet kurutulmuş ekmek
    2 Çorba kaşığı tereyağı
    2 Adet defne yaprağı
    4-5 Diş sarımsak

    Kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti tencereye alın.
    Etler bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.
    Etler suyunu çektiğinde üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave edin.
    Etler yumuşayıncaya basınçlı tencerede pişirin.
    Bayat ekmeği dilimleyin.
    Fırında hafifçe kıtırlaştırın.
    2 santimlek kareler halinde kesin.
    Servis tabağına aktarın.
    Haşlanan etleri ateşten almadan 10 dakika önce tereyağını, tuzu ve karabiberini ekleyin.
    10 dakika sonra ateşten alın.
    Suları ile birlikte etleri ekmeklerin üzerine boşaltın.
    Piyazlık doğranmış soğanları tuz ile ovuşturup acısını çıkartın.
    Etlerin üzerine sarımsaklı yoğurdu yayın.
    Ardından üzerine üzerine soğanları koyun.
    Maydanoz yapraklarını doğrayıp soğanların üzerine serpiştirdikten sonra servis yapın
     
  2. 4 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. mehay

    mehay CANIM OGLUM Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    15.992
    Beğenildi:
    26
    Ödül Puanları:
    198
    bizim yaptigimiz tiride hic benzemiyor biz yufka acip tavuk tavuk suyu ve tereyegla yapariz.....
     
  4. 4 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Elif
  5. GULCXIXCEK

    GULCXIXCEK Aktif Üye Üye

    Katılım:
    31 Ekim 2007
    Mesajlar:
    663
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    evet bende samsunluyun bızde yufkayla yapıyoruz boyle tırıt de hıc duymamısdım neyse ellerıne saglık cnm
     
  6. 31 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Elif
  7. mimozalar_acarken

    mimozalar_acarken Aktif Üye Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2009
    Mesajlar:
    1
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Samsun - Kavak yöresine ait tirit, yufkaların,
    tavuk suyu(eskiden sırf bu yemek için kaz beslenirdi, orjinali kaz eti ve yağıdır), kızartılıp yağı çıkartılan tavuk derisi ve tereyağ karıştırılarak hazırlanan özel karışıma batırılması ile yapılır. yemeğe asıl isminin bu yağlı yufkalar verir. Tepsinin ortasında tavuk suyu ile yapılmış bulgur pilavı, üzerinde didilmiş tavuk etleri (biz didmek deriz), yanlarda üçgen şeklinde kesilmiş yağlı yufkalar vardır. yufladan bir parça alınır, pilav ve etten alınır, yufka kaşık yerine kullanılır, kısaca elle yenilir. Çok lezzetlidir.
     
  8. 2 Eylül 2009
    Konu Sahibi : Elif
  9. witch_nhn

    witch_nhn Aktif Üye Üye

    Katılım:
    24 Eylül 2008
    Mesajlar:
    392
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Bende bu tariftekini ilk defa duyuyorum kafamçokkarıştı
     
  10. 6 Haziran 2011
    Konu Sahibi : Elif
  11. yazgelecek

    yazgelecek Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    34
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    31
    bu tirit değil bence baska bisey olmus
     
  12. 18 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Elif
  13. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    İsmini çok duydum ama tadını bilmiyorum görüntüsü de hoş yapmak lazım
     
  14. 8 Mayıs 2013
    Konu Sahibi : Elif
  15. ftmdmr

    ftmdmr Aktif Üye Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2012
    Mesajlar:
    7
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    aynen yani bu çok farklı olmuş,ellerinize sağlık..
     
  16. 12 Şubat 2014
    Konu Sahibi : Elif
  17. gullderen

    gullderen Üye Üye

    Katılım:
    24 Mayıs 2013
    Mesajlar:
    53
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    6
    resimden güzel grünüyor :)
     
  18. 14 Şubat 2014
    Konu Sahibi : Elif
  19. letizia

    letizia Mina'm Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    5.005
    Beğenildi:
    500
    Ödül Puanları:
    188
    Nefis görünüyor teşekkürler tarif için.