Tirit

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 6 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    6 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.632
    Beğenildi:
    5.166
    Ödül Puanları:
    438
    Kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti tencereye alın.
    Etler bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.
    Etler suyunu çektiğinde üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ve kimyon ilave edin.
    Etler yumuşayıncaya basınçlı tencerede pişirin.
    Bayat ekmeği dilimleyin.
    Fırında hafifçe kıtırlaştırın.
    2 santimlik kareler halinde kesin.
    Servis tabağına aktarın.
    Haşlanan etleri ateşten almadan 10 dakika önce tereyağını, tuzu ve karabiberini ekleyin.
    10 dakika sonra ateşten alın.
    Suları ile birlikte etleri ekmeklerin üzerine boşaltın.
    Piyazlık doğranmış soğanları tuz ile ovuşturup acısını çıkartın.
    Etlerin üzerine sarımsaklı yoğurdu yayın.
    Ardından üzerine üzerine soğanları koyun.
    Maydanoz yapraklarını doğrayıp soğanların üzerine serpiştirdikten sonra servis yapın.