TOMARİ TAVALISI (Rize)

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve mandalings tarafından 20 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    20 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : mandalings
  1. mandalings

    mandalings Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.451
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Tomari sulak yerlerde, ırmak kenarlarında kendiliğinden yetişen otsu bir bitkidir. Yaprakları pazı yaprağı genişliğinde ve pazıdan biraz daha serttir. Tomari kavurması Pazı kavurması gibi yapılmaktadır. Pazı ve tomari karışımı olarak da yapılabılır.

    Tomariyi ayıklayıp ıspanak gibi doğrayın. (Çiçeklerinin dökülenini elinizle döktürün.) Yıkayıp bir tencere suda sapları yumuşayana kadar haşlayın ve süzdürün.

    Malzemeler:
    4 bağ tomari
    3 baş soğan veya buna denk pırasa
    5-6 diş sarımsak
    2 kaşık tereyağ

    Soğanlar halka halka doğranıp yağda kavrulur. Haşlanıp süzülen tomariler sıkılarak yağda kavrulmuş soğana ilave edilir. Ezilmiş sarmısak ve tuz konup 10-15 dakika kavrulur. Biraz daha kavurduktan sonra tomari servise hazır. AFİYET OLSUN:)
     
  2. 20 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : mandalings
  3. Elis

    Elis Guest

    ah benim rahmetti canim ananecigim ne guzelde yapardi bunu,,,
    gitti gideli tomari yedigim yok:sinifsinif:
     
  4. 20 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : mandalings
  5. CitlembiK

    CitlembiK Bir kalbe girmek nasip, kalmak marifet... Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    3.152
    Beğenildi:
    1.167
    Ödül Puanları:
    188
    tomari adını ilk defa duyuyorum ama tarifi okuyunca çok tanıdık bir yemeği çağrıştırdı hemen googleden resmini buldum.
    ben Samsunluyum biizm oralarda kaldırak derler , eşim de Kastamonulu orada Ispıt denir.
    Otlarla beslenmeyi severim , ama herkes becerip de lezletini vermez.
    Sizin tarifinize yakın pişiiriz bizde , sadece soğanı halka değilde yemekliğ doğrarız ve kaldıraklarda kavrulduktan sonra üzerine yumurta kırıp biraz daha kavurup yeriz.
     
  6. 21 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : mandalings
  7. mandalings

    mandalings Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.451
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    ben bunu trabzonlu 1 arkadaşımdan öğrendim onlar bunun otlu böreğini de yapıyorlar oda çok güzel oluyor.