Ton Balıklı Avokado Salatası

Konusu 'Salatalar' forumundadır ve Elif tarafından 20 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    20 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Yalniz servisten hemen once yapilmasini oneriyorum, aksi takdirde avokadolar karariyor. Dolapta bekletmenizi onermem.



    2 avokado
    1 kutu ton baligi konservesi (catalla ezilmis)
    ½ kutu misir konservesi
    ½ cay bardagi kadar dogranmis aci biber tursusu
    1 yemek kasigi mayonez (eklemeseniz de olabilir zaten avokado yeterince yagli)
    2 dal yesil sogan (ince dogranmis)
    Arzu edilirse salatalik tursusu da eklenebilir.

    Once avocadolar yikanir ve ortadan (boylamasina) ikiye ayrilir (bastan basa bicakla kestikten sonra endinize cekmek yerine, iki yariyi ters yonlerde cevirin, goreceksiniz ki hemen ayrilacaklar). Cekirdek bir yarida kalacaktir. Cekirdegin ustune keskin bir bicak batirin ve kendinize dogru bicagi cekin. (cok duzgun ayirmaniza gerek yok aslinda bu sekilde olmazsa, cekirdeginin kenarindaki meyveyi de bicakla alabilirsiniz) Cekirdeklerini cikardiktan sonra, meyveyi kabugundan ayirin. Kabuklar tabak gorevini gorecekleri icin zedelenmesinler. Sonra cikardigimiz meyveler once catal ile ezilir ve diger malzemeler eklenir, karistirilir. Elde edilen karisim kabuki tabaklarin icinde servis edilir.