Topalak Çorba (Adana)

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve NILBERA tarafından 4 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    4 Eylül 2009
    Konu Sahibi : NILBERA
  1. NILBERA

    NILBERA SeVGi KeLeBeĞi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6.234
    Beğenildi:
    37
    Beğendikleri:
    43
    Ödül Puanları:
    48
    [​IMG]
    alıntıdır



    MALZEMESİ:
    1/2 kg ince bulgur,
    250 gr. yarma,
    1 çay bardağı haşlanmış nohut,
    1'er çorba kaşığı yağ ve salça,
    sarımsak,
    ekşi,
    tuz,
    nane,
    kırmızıbiber.

    Bulgur ile yarmayı, üzerine biraz sıcak su dökerek yoğurun. Bu karışımdan parçalar alınarak bilye gibi yuvarlayın. Topalakları kaynamış suya atıp kaynatın. İçine haşlanmış nohutları da ekleyip iyice pişirin. Tavada yağ, salça, sarımsak ve baharat karışımını kaynatarak sos haline getirin ve üzerine gezdirin.
     
  2. 23 Ekim 2009
    Konu Sahibi : NILBERA
  3. seher yeli

    seher yeli Yeni Üye Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2007
    Mesajlar:
    777
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bizde topalağı göce ile yaparız öğütülmüş göce nohut mercimek soğan kavururuz üzerine ama salca koymayız cok seviyoz cokacimcoook
     
  4. 16 Nisan 2013
    Konu Sahibi : NILBERA
  5. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.463
    Beğenildi:
    60
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    48
    Güzel bi tarif olsa gerek