Toros çorbası

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve Elif tarafından 4 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    4 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.192
    Ödül Puanları:
    438
    İrmik, bulgur, nohut gibi hububatla hazırlanan bu çorbanın yoğun tadı ve kıvamıyla adeta dumanı üstünde...



    1 su bardağı irmik
    1 su bardağı ince bulgur
    1 soğan
    2 yumurta akı
    Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber
    2 litre et suyu
    250 gr haşlanmış nohut
    75 gr tereyağı
    Terbiye için:
    1 su bardağı un
    1 su bardağı yoğurt
    Yarım limonun suyu

    İrmik ile bulguru bir kapta karıştırın. Soğanı soyup rendeleyin. Yumurta aklarıyla birlikte bulgurlu karışıma ilave edin. Tuz, karabiber ve çok az su ekleyip hamur kıvamında yoğurun. Karışımı nohut büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın. Et suyunu tencerede ısıtıp bulgurlu topları haşlayın.

    * Nohudu tencereye ekleyip 5 dakika pişirin. Terbiye için, un, yoğurt ve limon suyunu bir kapta çırpın. Kaynamakta olan çorba suyundan çok az ekleyip ılıtın. Tencereye ilave edip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tereyağını tavada eritip kırmızıbiberi ekleyin. Biberli tereyağını çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak servis yapın.