Toskana Salatası

Konusu '* Diyet Özel Menü' forumundadır ve dids tarafından 22 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    22 Şubat 2009
    Konu Sahibi : dids
  1. dids

    dids f & d Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    6.543
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    Diyet salata

    Önce marulu yaprak yaprak ayırarak iyice yıkayalım.
    Bir salata tabağının içine, elimizle irice parçalayarak koyalım.
    Yeşil soğanı ayıklayıp, yıkadıktan sonra 2-3 santim boyunda doğrayalım.
    Maydanozu da ayıklayıp, yıkayıp irice doğrayalım ve bütün yeşillikleri karıştıralım.
    Şimdi kuru peksimet dediğimiz fırında kurutulmuş ekmek veya bayat ekmeği derin br kapta 3-4 bardak suyla ıslatalım.
    İyice ıslanan ekmekleri avucumuzla sıkıp, suyunu sızdıralım.
    Sonra salata tabağındaki yeşilliklerin üzerine ekmekleri gezdirelim.

    1 adet göbek marul
    1 sap yeşil soğan
    1 demet maydanoz
    3-4 dilim kuru peksimet (veya bayat ekmek)
    1 su bardağı kalamata zeytini

    SOS İÇİN;
    1 kahve fincanı sızma zeytinyağı
    ½ adet limonun suyu
    2 yemek kaşığı balsamik sirke (veya elma sirkesi)
    1 çay kaşığı tuz

    Bir kasede, sızma zeytinyağı, limon suyu, balsamik sirke ye da elma sirkesiyle beraber tuzu karıştırıp, çatalla iyice çırpalım.
    En sonunda bu sosu ekmeklerin üstüne gezdirelim.
    İri kalamata zeytinleriyle süsleyerek servise sunalım. İsterseniz süslemede ek olarak doğranmış havuç dilimleri de kullanabilirsiniz.