Tosunum Böreği-Resimli

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Elif tarafından 8 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    8 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.147
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1 su bardağı su
    1 su bardağı sıvıyağ
    1/2 limon suyu
    Aldığı kadar un
    Tuz
    İç Malzeme için :
    1/2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
    1/2 su bardağı çekilmiş haşhaş

    Su, sıvıyağ, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun. Hamuru ılık bir ortamda 1 saat dinlendirin
    Hamuru her 20 dakikada bir olmak üzere 3 kez yoğurun. Hamuru yarım cm kalınlığında açın. Üzerine haşhaş sürüp 4 x 4 cm 'lik kareler kesin. Karelerin üzerine haşlanmış mercimeği paylaştırıp rulo şeklinde sarın.

    Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
     
  2. 8 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. edenizzz

    edenizzz Ne Mutlu Türküm Diyene! Üye

    Katılım:
    28 Ekim 2008
    Mesajlar:
    633
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ellerine sağlık harika gözüküyor...........opuyorumnanaktan
    cokacimcoooktarifinden tadınında nefis olacağı anlaşılıyor..........