Toz Biber Yapm

Konusu 'Salçalar' forumundadır ve asyacenk tarafından 22 Mart 2009 başlatılmıştır.

    22 Mart 2009
    Konu Sahibi : asyacenk
  1. asyacenk

    asyacenk hep oğlum için varmışım Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2008
    Mesajlar:
    883
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    kışın kullanmakiçin salçaya ekolarak egedeçok kullanılır acılı ve tatlı olarak yaparız yemeğe renk ve tat verir.

    kırmızı tatlı veya acılı biber alınıp yıkanır ve kuruması beklenir.

    kırmızı biber

    yıkanıp kuruyan biberler önce 2 ye bölünerek çekirdekleri çıkarılır sonra küçük küçük zardan biraz büyük olabilir kesilir sinilere tepsilere etenli kısmı yukarda olcakşekilde üstüste gelmicek şekilde sıralanırki en uzun aşama budur bu iş bittimi işnerdeyse biter sonra güneşe konup ve yanmıcak kadar güneşte durur tabi küçülür ve büzüşürler.iyice tıkır olunca biz evde kahve değirmenleri var elektrikli ondan geçirip sıvı yağ koyup azcık karıştırp kavanozlara koyarız ama rondanda geçiren var ozaman biraz daha kalın oluyo ama işini görür.
     
  2. 15 Haziran 2009
    Konu Sahibi : asyacenk
  3. kelebek41

    kelebek41 Kalbinurum Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    799
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    86
    hımm toplam kac gun suruo bu ıslem
     
  4. 23 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : asyacenk
  5. nazz81

    nazz81 artık mutluyum Üye

    Katılım:
    9 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    2.650
    Beğenildi:
    110
    Ödül Puanları:
    153
    uzun bi işlem ama bunu ist. yapamayız gibi geliyor nem çok ama acı bibere bayılırım salatalara dahi dökerim :)
     
  6. 3 Mart 2014
    Konu Sahibi : asyacenk
  7. letizia

    letizia Mina'm Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    5.005
    Beğenildi:
    500
    Ödül Puanları:
    188
    Teşekkürler canım paylaşım için.