Toz tarhana corbasi (resimli)

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve Sympathique tarafından 1 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    1 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  1. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    ev yapimi tarhana



    6 yemek kasigi toz tarhana
    biraz margarin ve sivi yag
    az kuru nane
    bir kasik salca
    1 litre(5 bardak) su
    tuz
    istege gore karabiber ,pul biber

    tencereye yagi alip nanaeyi atip kizartiyoruz ,salcasini at biraz kavur azcik su kat ,sonra tarhanalarida koy karistir
    icine suyunu yavas yavas ilave ederek karistir kaynadikdan sonra 10 dk kisik ateste kaynat
    en son tuzu at istege gore baharatini at kuru ekmekle servis yap
    AFIYET OLSUN
     
  2. 1 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  3. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    [​IMG]
    a.s. cokacimcoook cokacimcoook cokacimcoook a.s.
     
    Son düzenleme: 7 Şubat 2009
  4. 2 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  5. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Sempatikim sen tarhanadan haber virrr pişirmesi sorun deel yefrum:jeyyar: :jeyyar::jeyyar:
    kendin mi yapıyorsun tarhanayı? Bir sürü çeşidi var annemler geçen tarhana yaptıklarında içine hazır tarhana baharatı katmışlar ilk defa hoş olmamış beğenmedilersenağlama
    En iyisi herşeyini kendin yapıcaksın en doğalından..Tabı biliyorsun ben potansiyel hominigırtlak olarak herşeyi severim yerimdelikafaduldendelikafadulden
    Ellerine sağlık baaağğğğĞğyan kokoş
     
  6. 2 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  7. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    yok canimya nerdeeee bilcem yapmasini
    aslinda bizim oralarin tarhanasi boyle degil o yuvarlak yogurt ve asurelik bugdayla yapip kuruturla o bizim oralarin ,
    budda bi komsumuz yapmis onlarin yorelerinn mesurmus bize verdi bende oyle yapmistim ama bayiliyorum tarhanaya ,kendi evim olursa yaparimm denerim ,ama burda pek yapmam hadi iyi olmazsa dimi
     
  8. 10 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  9. hxuxzxuxn_yxixlxix

    hxuxzxuxn_yxixlxix Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    7.682
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    146
    bayılırım tarhana corbasına ellerıne saglık canım
     
  10. 11 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  11. egeli..

    egeli.. Popüler Üye Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2008
    Mesajlar:
    328
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    108
    benim tarhanamda boyledir incecik toz gibidir bak birde pistikten sonra sarimsak ekleyin lezzeti daha guzeldir
     
  12. 11 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  13. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    tamam canim eklerim bidakine eminim guzel oluyodur
    canim sen bir kasiga bir bardakmi yapiyosun , ben bazen tutturamiyorum ,
     
  14. 11 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  15. egeli..

    egeli.. Popüler Üye Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2008
    Mesajlar:
    328
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    108
    valla ben goz karari yapiyorum olcum yok baktin koyu oldu uzerine sicak ilave edebilirsin
     
  16. 11 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  17. cemre_SU

    cemre_SU halasının kuzusu:) Üye

    Katılım:
    19 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    4.942
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    bizim vazgecilmez çorbamız annem her sene yapar kendi elleriyle oh oh
     
  18. 17 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Sympathique
  19. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Tarhanayı kavurarak yapmayı denediniz mi? Denemediyseniz deneyin derim, harika oluyor.
    Tereyağ yada sıvı yağı tencereye koyun, 1 tatlı kaşığı biber yada domates salçasını kavurun ve toz arhanayıda kokusu çıkana kadar kavurun ama sık sık karıştırınki yanmasın, sonra topaklanmaması için azar azar soğuk su ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın.