tr brek ( su brei )

Konusu 'Börekler' forumundadır ve nazlxixm28 tarafından 10 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    10 Nisan 2009
    Konu Sahibi : nazlxixm28
  1. nazlxixm28

    nazlxixm28 BANA GÜNEŞ GİBİ GEL :) :) Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    292
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    yapılısı kolaymı kolay olan az yağ ile kızartılan hazır yufkadan yapılmış bir börek önerim var
    acil bir misafir geldiğinde yada karnınız çok ama çok acıktığında hem besleyici hem doyurucu bir börek
    özellikle çalışan ve cocuklu hanımlar yada acil misafiri gelenler için işte tarif
    denemenizi ısrarla tavsiye ederim gercekten cok lezzetli ve sıcak olarak servis yapıldığında cıtır cıtır bir tadı var
    bu benim kendi bulduğum bir lezzet baska yerden almadım
    evde artan makarnanızıda bu sekilde değerlendirebilirsiniz.


    [​IMG]

    malzemeler ;1 tane yufka
    az miktarda haslanmış kelebek makarna ( baska makarnadan olmuyo yani bu tadı vermiyo)
    bir miktar tereyağ ve sıvı yağ
    bi kaç kasık beyaz peynir

    YAPILISI : öncelikle evde olan makarnanız varsa onu değerlendirin yok ise bir yufka için küçük bi tabak makarna haslayın. makarnayı süzün ve az tereyag katı yağ da olur ve bi miktar sıvı yağ ile süzdüğünüz makarnayı kısık ateste az tuz ile harmanlayın atesten alın soğumaya bırakın.makarna ne kadar soğursa okadar iyi sonuc alırsınız (soğutmamızın sebebi yapışmaması için)
    diğer taraftan bi yufkayı 4 e bölün parcalardan birini alın ve yarısına fırca yada kasıkla azıcık sıvı yağ sürün diğer ucunu üstüne getirip katlayın bu kısmınada azıcık yağ sürün ve soğuyan makarnadan dolu dolu iki kasık kadar koyun ve beyaz peynir serpiştirin
    paçanga yapar gibi önce iki ucunu katlayın ve sarın uc kısmına parmağınızla su sürün
    1 yufkadan 4 tane börek cıkacak
    teflon tavaya 1 -2 kasık kadar sıvı yağ koyun kısık ateste her yerini kızartın
    önerim: yanına domates ve salatalıkla mükemmel oluyor
    afiyet olsunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
     
  2. 10 Nisan 2009
    Konu Sahibi : nazlxixm28
  3. Sersoy

    Sersoy www.ebruhane.blogcu.com Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.183
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    nazlım dolapta 1 yufkam var bir tabakta makarna...
    kız yoksa sen benim dolaba bakıptamı verdin bu tarifi yaw.. hemen yapacam.. yalnız kelebek değil burgu makarna benimki bu seferlik öle olsun.. olur demi kıs :KK70:
     
  4. 10 Nisan 2009
    Konu Sahibi : nazlxixm28
  5. nazlxixm28

    nazlxixm28 BANA GÜNEŞ GİBİ GEL :) :) Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    292
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    burgu olmuyo ser denedeim ama kelebek kadar olmuyo kelebekle yapınca su böreği gibi olyo tadı ama varya bi yapsan cok lezzetli diğer böreklerin pabucu catıya atılır ay iki güne bi yapmassam işim ras gitmiyo eşime de yaptım adam bayıldı nerden geldi aklına diyo çokda cabuk hazırlanıyoooooooooo
     
  6. 10 Nisan 2009
    Konu Sahibi : nazlxixm28
  7. Sersoy

    Sersoy www.ebruhane.blogcu.com Üye

    Katılım:
    17 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.183
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    kıs aklıma duşurdun bak cokacimcoook şimdi bu saatte kelebeği nerden bulayım ben yaaaaaa
     
  8. 17 Nisan 2009
    Konu Sahibi : nazlxixm28
  9. meis

    meis Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Nisan 2009
    Mesajlar:
    270
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    ''nazlım28'' böreğini görünce itiraf etmek istedim...ben de bir yufka haşlanmış spaghetti makarna..içine de jülyen doğranmış kavrulmuş sebze...hatta varsa mantar yada tavuk da koyarak cin usulü su böreği diye yutturuyorum millete:) yok çinlilerin öyle bişey düşündüğü..kandırdığım herkesten özür diliyorum..ama çok lezzetli oluyor:))